NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Πυρπολούν κεραίες 5G μετά από θεωρία συνωμοσίας για σχέση με τον κορονοϊό

Βρετανία: Πυρπολούν κεραίες 5G μετά από θεωρία συνωμοσίας για σχέση με τον κορονοϊό

Η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Μπέρμιγχαμ, το Μέρσισϊντ και το Μπέλφαστ, εν μέσω μίας θεωρίας συνωμοσίας που κυκλοφορεί στις διάφορες πλατφόρμες και που συνδέει τα δίκτυα 5G με την πανδημία του κορονοϊού.

Οι τεχνικοί των δικτύων αντιμετωπίζουν επίσης απειλές από ανθρώπους που πιστεύουν ότι η ακτινοβολία από τις κεραίες 5G προκαλεί κινδύνους για την υγεία και μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.

Ο Δήμαρχος του Λίβερπουλ, Joe Anderson, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές, αφότου είχε απορρίψει τη θεωρία ως «παράξενη». Ο πρώην Υπουργός Εκπαίδευσης, Michael Gove, χαρακτήρισε τις θεωρίες ως «επικίνδυνες ανοησίες».

Την ίδια στιγμή, το YouTube δήλωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των βίντεο που συστήνει στους χρήστες στην πλατφόρμα του, τα οποία διαδίδουν ισχυρισμούς ότι η τεχνολογία 5G συνδέεται με τον κορονοϊό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αφαιρέσει βίντεο που παραβιάζουν τις πολιτικές της. Μπορεί, όμως, να επιτρέψει άλλα βίντεο σχετικά με συνωμοσίες γύρω από 5G, που δεν θα αναφέρονται όμως στον κορονοϊό, ως «οριακό περιεχόμενο».

Τουλάχιστον επτά πύργοι πυρπολήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο - τέσσερις τις τελευταίες 24 ώρες - μετά την εμφάνιση των σχετικών θεωριών. Ένας από τους πύργους που πυρπολήθηκε δεν σχετιζόταν με το 5G.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr