NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Global Hack: Ένα διεθνές ψηφιακό κίνημα βρίσκει λύσεις για την πανδημία

Global Hack: Ένα διεθνές ψηφιακό κίνημα βρίσκει λύσεις για την πανδημία

Οι κοινότητες της καινοτομίας, της έρευνας και της γνώσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, επικεντρώνονται στην εύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), με εξειδικευμένο προσωπικό στους τομείς της ψηφιακής υγείας, των αναδυόμενων τεχνολογιών και της καινοτομίας, συμμετέχει σε σημαντικά σχήματα και πρωτοβουλίες που ενεργοποιούν κοινότητες γνώσης και καινοτομίας σε όλο τον συνδεδεμένο κόσμο απέναντι στη νόσο COVID-19. Μέσω του ευρωπαϊκού έργου STARTUP3, υποστηρίζει ενεργά το κίνημα Global Hack, το οποίο στηρίζεται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Global Hack είναι ένα online hackathon, μια διεθνής πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών εφαρμογών και μεθοδολογιών, που να απαντούν στις επιπτώσεις της πανδημίας. Διοργανώνεται από τους Accelerate Estonia, Garage48, Guaana με την υποστήριξη του Devpost. Μέσω της διαδικτυακής συνάντησης ειδικών εγνωσμένου κύρους και ταλαντούχων ομάδων, μπορούν να αναδειχτούν πρότυπες λύσεις για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Στόχος είναι η διασύνδεση και συνεργασία ανθρώπων από όλο τον κόσμο, η ανταλλαγή ιδεών, τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κρίσεων, μέσω νέων καινοτόμων δημιουργικών λύσεων προς όφελος της κοινωνίας.

Το Global Hack θα λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνον διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2020. Στο νέο αυτό κάλεσμα, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ιστοσελίδα της Guaana. Επίσης, στην ιστοσελίδα του reddit μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να αναρτήσει ιδέες για την εύρεση συνεργασιών και τους κανόνες του hackathon.

Πηγή: Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr