NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Fellowship19: Η κίνηση που προσφέρει δωρεάν στήριξη σε τεχνολογικές εταιρείες

Fellowship19: Η κίνηση που προσφέρει δωρεάν στήριξη σε τεχνολογικές εταιρείες

Ο Άγγελος Μουζακίτης, founder της κίνησης Fellowship19, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για το πώς επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας και των startups ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις τεχνολογικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τι ακριβώς είναι η κίνηση Fellowship19, πώς προέκυψε η δημιουργία της και ποιοι οι στόχοι από αυτήν την προσπάθεια;

To Fellowship19 είναι μια ανεξάρτητη κίνηση που γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και συγκροτείται από μια ομάδα κορυφαίων επαγγελματιών από τον ευρύτερο χώρο του Digital, με σκοπό να στηρίξει τεχνολογικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις λόγω της παγκόσμιας κρίσης πανδημίας.

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο απ’ ότι αυτό τη δεδομένη στιγμή αλλά νιώσαμε πως η τεχνολογία είναι η οικογένεια μας, το «σινάφι» μας και θέλαμε να φανούμε χρήσιμοι στο κομμάτι που μπορεί ο καθένας καλύτερα.

Έως τώρα, έχουμε βοηθήσει, μέσω της συμβουλευτικής μας, πάνω από 300 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους και ορισμένες αρκετά γνωστές, και κάθε μέρα λαμβάνουμε από 20-40 αιτήματα με μηδενική προβολή σχεδόν, νούμερο το οποίο αποδεικνύει πόσες πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες την παρούσα στιγμή.

Ποια είναι τα μέλη της Fellowship19 και πώς έγινε η επιλογή τους; Μπορούν να προστεθούν και άλλα, υπάρχουν κριτήρια για αυτό;

Κάθε μέλος αυτής της κίνησης φέρνει ένα μοναδικό expertise και όλοι μαζί συνθέτουμε μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει σχεδόν σε οτιδήποτε γύρω από το digital. Μέλη της ομάδας αυτής, αρχικά, ήταν ορισμένοι ιδιώτες, αλλά στην πορεία προστέθηκαν και μικρές ή μεγάλες εταιρείες που ασπάστηκαν τον σκοπό μας όπως η Transifex, η Slashdata και η Belma.

Είχα την χαρά και την τιμή, ως ιδρυτής αυτής της κίνησης, να επιλέξω τους καλύτερους και να συνεργαστώ σε αυτό με τεράστιους επαγγελματίες όπως ο Φίλιππος Πρωτογερίδης, η Paulina Wójciak, CEO της Qualaroo, η Shauna Moran, πρώην στέλεχος της Shopify και πολλοί άλλοι επαγγελματίες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Φυσικά και είμαστε ανοιχτοί σε νέα μέλη αρκεί να φέρνουν κάποιο χαρακτηριστικό ή εξειδίκευση που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα και φυσικά να διαθέτουν χρόνο δωρεάν για να βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Τα κριτήρια επιλογής είναι αρκετά αυστηρά καθώς πολλοί είδαν αυτή την ενέργεια ως μια ευκαιρία για σκέτη προβολή αλλά ευτυχώς το καταλαβαίνουμε εγκαίρως και αφαιρούμε αυτά τα μέλη.

Ποια η πρόβλεψη που υπάρχει για την ανάπτυξη της μέσα στους επόμενους μήνες; Είναι ένα εγχείρημα που θα συνεχιστεί;

Εύχομαι το Fellowship19 ως εγχείρημα να πάψει να έχει λόγο ύπαρξης όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, όχι, δεν θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη του μετά το πέρας της κρίσης. Θα επιστρέψουμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις νιώθοντας πως κάναμε και εμείς κάτι για να βοηθήσουμε το κόσμο της τεχνολογίας στον οποίο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστώ το epixeiro.gr για αυτή την συνέντευξη αλλά και για την ευρύτερη στήριξη στην ενέργεια Fellowship19.

fellowship19_interview2.jpg?mtime=20200414181711#asset:178620


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr