NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Τελειώνουν τα χρήματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις ανά την υφήλιο

Κορονοϊός: Τελειώνουν τα χρήματα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις ανά την υφήλιο

​Έρευνα της Startup Genome αναφέρει πως το 41% των startups διεθνώς έχουν διαθέσιμα κεφάλαια για λιγότερο από τρεις μήνες.

Η έκθεση βασίστηκε σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Startup Genome, στην οποία έλαβαν χώρα συνεντεύξεις σε 1.070 ερωτηθέντες από 50 χώρες, από τις 25 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 41% των νεοσύστατων επιχειρήσεων απειλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο - και βρίσκονται σε αυτό που η έκθεση αποκαλεί «κόκκινη ζώνη» - με διαθέσιμα χρήματα για έως και τρεις μήνες. Το 29% ήταν ήδη σε αυτήν την κατάσταση πριν από την κρίση, αλλά η πανδημία έβαλε 40% περισσότερες από αυτές σε αυτήν την επισφαλή θέση.

Εστιάζοντας σε νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν λάβει γύρους χρηματοδότησης, το 34% διαθέτει κεφάλαια κάτω των έξι μηνών.

Από την αρχή της κρίσης, το 74% των startups κλήθηκε να απολύσει υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης, ενώ το 39% έπρεπε να απολύσει το 20% ή περισσότερο του προσωπικού και το 26% το 60% των υπαλλήλων. Η Βόρεια Αμερική έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εταιρειών που μειώνουν τον αριθμό του προσωπικού (84%), ακολουθούμενη από την Ευρώπη (67%) και την Ασία (59%).

Εν τω μεταξύ, το 74% των νεοσύστατων επιχειρήσεων έχει δει τα έσοδά τους να μειώνονται από την αρχή της κρίσης. Το 16% είδε τα έσοδά τους να μειώνονται περισσότερο από 80%.

Με πληροφορίες από VentureBeat

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr