NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πώς να μιλάς, ώστε να σε ακούν: Η φωνή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

Πώς να μιλάς, ώστε να σε ακούν: Η φωνή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

​Για πρώτη φορά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, οι ηγέτες των χωρών, χωρίς εξαίρεση, δοκιμάζονται ταυτόχρονα από έναν κοινό εχθρό. Καθένας τους όμως αντιδρά διαφορετικά και θα κριθεί ανάλογα με την αποτελεσματικότητά του.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σοφά πράττοντας, εμπιστεύτηκε τους ειδικούς επιστήμονες, ζητώντας τους να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε: Να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Έτσι, γνωρίσαμε όλοι μία σπουδαία προσωπικότητα, τον διακεκριμένο λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανέλαβε τον συντονισμό των ενεργειών για την προστασία μας. Σύμφωνα με έρευνα, 7 στους 10 Έλληνες, κάθε απόγευμα στις έξι, τον παρακολουθούμε να διδάσκει υπομονή και να μας καθοδηγεί στα επόμενα βήματα.

«Πώς χαρακτηρίζετε τη φωνή του καθηγητή Τσιόδρα», ρωτήθηκα σε ένα webinar.

  • Φωνή σύνεσης, συνέπειας και φροντίδας για τον συνάνθρωπο.
  • Φωνή ανθρώπου με αμεσότητα, σεμνότητα και ευγένεια. Κάποιες φορές συγκινητική, άλλες κοφτή. Ωστόσο, πάντοτε καθησυχαστική.
  • Φωνή χαμηλών τόνων αλλά γεμάτη αυτοπεποίθηση.
  • Φωνή ηγέτη που εμπνέει εμπιστοσύνη.
  • Ο λόγος του αυθεντικός, ενωτικός, ειλικρινής. Λακωνικός αλλά μεστός. Ουσιαστικός λόγος που εκπέμπει κατανόηση της διαφορετικότητας και των απόψεων του άλλου.
  • Στάση σώματος ανθρώπου σεβαστικού.

Λεξιλόγιο ανθρωπιστή επιστήμονα. Μας εκπλήσσει κάθε φορά, όταν με τον χαρακτηριστικό του τρόπο που αγγίζει τις καρδιές, χρησιμοποιεί λέξεις όπως: προστατεύουμε, φροντίζουμε, τιμούμε όλους, μανάδες, πατεράδες, άτομα ευάλωτα...

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, συνδυάζοντας την επιστημοσύνη με τη θρησκευτική πίστη και κατέχοντας την ουσία του Αριστοτελικού ήθους και λόγου, έπεισε όλους μας να πειθαρχήσουμε και με όσα διαθέτει ο καθένας να συνεισφέρουμε. Άλλοι από μας μένοντας στο σπίτι, άλλοι -οργανισμοί και ιδιώτες- συνεισφέροντας οικονομικά ή με εθελοντική εργασία. Ένα πέπλο ανθρωπιάς, ομοψυχίας και αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Αναρωτιέται κάποιος ακόμη για το αν οι ηγέτες, σε οποιονδήποτε τομέα, επιβάλλεται να επιλέγονται ανάμεσα στους άριστους; Άριστους σε γνώση και ενσυναίσθηση;

Κύριε Τσιόδρα, σας ευχαριστούμε από καρδιάς!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr