NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για plexiglass, στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για plexiglass, στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Τη στιγμή που μάσκες, γάντια και αντισηπτικά έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, ως τα κατεξοχήν μέτρα ατομικής προστασίας του πληθυσμού απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, ένα άλλο υλικό φαίνεται πως αποκτά τον δικό του σημαντικό «ρόλο» στην προσπάθεια ανακοπής της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού και επανεκκίνησης της οικονομίας: το plexiglass.

Σε κάθε κλάδο, από υπηρεσίες μέχρι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και από τον ιδιωτικό μέχρι τον δημόσιο τομέα, η ζήτηση για κατασκευές plexiglass παρουσιάζει συνεχή αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως αυτή η εικόνα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, μαζί με όλα τα άλλα προστατευτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, plexiglass είδαμε ακόμη και στο βήμα της Βουλής.

Τι είναι όμως τα ακρυλικά φύλλα, το γνωστό σε όλους plexiglass; Αυτό αποτελεί ένα καθαρό υλικό, φιλικό προς τον άνθρωπο, κατάλληλο ακόμη και για τρόφιμα όταν συνοδεύεται από τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Χρησιμοποιείται ευρέως σε premium κατασκευές αναβαθμίζοντας τον χώρο, καλύπτοντας επιπλέον και την ανάγκη για προστασία. Φυσικά, σε κάθε βήμα της διαδικασίας απαιτείται η απαραίτητη τεχνογνωσία, που αφορά τόσο στην κατασκευή όσο και την εγκατάσταση.

Με διάφορους τύπους κατασκευών, το plexiglass αναμένεται πως θα είναι απαραίτητο για όλα τα εμπορικά καταστήματα, τον κλάδο HORECA αλλά και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής, όπου η απόσταση μεταξύ των πελατών είναι πολύ μικρή και υπάρχει αυξημένη ανάγκη για προστασία. Έτσι, τα ακρυλικά φύλλα θα διαδραματίσουν τον δικό τους, σημαντικό, ρόλο στην «επόμενη μέρα» και τις αλλαγές που φέρνει αυτή, σε κάθε κοινωνική και επιχειρηματική πτυχή.

markakos_plexiglass_new_1.jpg?mtime=20200503000821#asset:182116

Ζητήσαμε από την ΜΑΡΚΑΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε, που δραστηριοποιείται στην αγορά για πάνω από τρεις δεκαετίες, να μας δώσει μια εικόνα από τις παραγγελίες που υπάρχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτές είναι σημαντικά αυξημένες. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, η ζήτηση έχει ανέβει κατακόρυφα και είναι πολλαπλάσια από τα προηγούμενα έτη, με την ίδια να δέχεται πάνω από 100 παραγγελίες ημερησίως, τις οποίες καλύπτει άμεσα.

Η εταιρεία, λόγω της πανδημίας και των νέων απαιτήσεων, προχώρησε στο σχεδιασμό και την παραγωγή προστατευτικών καλυμμάτων με γνώμονα τις οικονομικές δυσκολίες της αγοράς. H κύρια δραστηριότητα της είναι η κατασκευή εμπορικών επίπλων για καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο των super market κτλ, με λύσεις για την προβολή, προώθηση και λειτουργία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξάγει πάνω από το 30% των πωλήσεων της σε περισσότερες από 30 χώρες. Σκοπός της είναι η συνεχής ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό, στόχος που επιτυγχάνεται τα τελευταία πέντε έτη. Έτσι, μειώνει τις εισαγωγές των πρώτων υλών στο ελάχιστο και ενισχύει τις συνεργασίες με ελληνικές βιομηχανίες. Σήμερα, κατασκευάζει από προστατευτικά πάγκου μέχρι επιδαπέδια και επιτραπέζια συστήματα προστασίας, χρησιμοποιώντας plexiglass.

markakos_plexiglass_new_2.jpg?mtime=20200503000857#asset:182119

Όπως αναφέρει στο epixeiro.gr, όσον αφορά στους κλάδους που πραγματοποιούν τις περισσότερες παραγγελίες, εκεί ξεχωρίζουν τα κέντρα αισθητικής, τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες αλλά και τα καταστήματα λιανικής. Το εντυπωσιακό αλλά όχι πρωτόγνωρο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, είναι οι αυξημένες τιμές της αγοράς για ομοειδή προϊόντα.

Βάσει των σχετικών προβλέψεων και των αναγκών που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα, η ζήτηση για plexiglass αναμένεται πως θα παραμείνει αυξημένη και μέσα στους επόμενους μήνες. Λόγω αυτού, η εταιρεία προσφέρει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ολοκληρωμένες λύσεις τις οποίες μελετά, σχεδιάζει, παράγει, εγκαθιστά και υποστηρίζει.

Αποτελώντας μια επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1989 και ακολουθεί ανοδική πορεία στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, η ΜΑΡΚΑΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. μπορεί να αναπτύξει εξατομικευμένες λύσεις, από προστατευτικά πάγκου, επιδαπέδια και επιτραπέζια συστήματα προστασίας, μέχρι συστήματα προστασίας για ταξί, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο plexiglass-protection.gr.

markakos_plexiglass_new_3.jpg?mtime=20200503000907#asset:182120


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr