NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η NOBACCO επενδύει σε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση

Η NOBACCO επενδύει σε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση
25_01_2016 23_09_2018

Από την ίδρυση της το 2008, με ένα δίκτυο 46 καταστημάτων, και με 200 σημεία πώλησης σε όλη την χώρα, η εταιρεία NOBACCO, είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία προϊόντων ατμίσματος στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστεί με τα καινοτόμα και πιστοποιημένα προϊόντα της στη διάδοση της νέας συνήθειας του ατμίσματος που σταδιακά κερδίζει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καπνιστών.

Για τη NOBACCO την ηγετική θέση της στο χώρο των συσκευών ατμίσματος στην Ελλάδα καθώς και τον κεντρικό άξονα στη φιλοσοφία της, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει στο κοινό της τόσο στις συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων όσο και στα υγρά αναπλήρωσης, μίλησε στο epixeiro.gr ο Κώστας Μαρκόπουλος, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της NOBACCO.

Για την εταιρεία το θέμα ποιότητας και ασφάλειας των προϊόντων είναι ένας αδιαπραγμάτευτος τομέας. Για τον λόγο αυτό, επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει συνεχώς μερίδια στην προτίμηση των καταναλωτών και πώς σε μία τόσο ευαίσθητη αγορά πιστοποιεί η NOBACCO την αρτιότητα των προϊόντων της;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν ευρέως αποδεκτό από καπνιστές που μέχρι σήμερα δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να σταματήσουν το κάπνισμα.
Καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο βλαβερό από το συμβατικό.

Κι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αφού το συμβατικό τσιγάρο κατά την καύση του εκλύει μια ατέλειωτη λίστα, (πάνω από 4000) χημικών ουσιών ανάμεσα στις οποίες έχουν ανιχνευθεί πίσσα, μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα, αρσενικό και πολλές ακόμη ενώ τουλάχιστον 43 από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες.

Από την άλλη πλευρά το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει κυρίως 3 ή 4 βασικά συστατικά όπως φυτική γλυκερίνη, προπυλενογλυκόλη, νερό, νικοτίνη (προαιρετικά) και κάποιες αρωματικές ουσίες. Σημαντικό είναι επίσης πως ενώ στο συμβατικό τσιγάρο έχουμε καύση σε θερμοκρασίες 500-800 βαθμών, στο ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουμε εξάτμιση υγρού σε σημαντικά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ποιες συνεργασίες έχει αναπτύξει η NOBACCO;

Από τον Απρίλιο του 2012, η NOBACCO πρωτοπορεί με τη συμμετοχή της στο πληρέστερο και παγκοσμίως εμπεριστατωμένο πρόγραμμα ελέγχου και πιστοποίησης των Υγρών Αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου (e-liquids) από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης. Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα αυτό εξασφαλίζει τη διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων ηλεκτρονικού καπνίσματος.

Το επιστημονικό αυτό πρόγραμμα Πιστοποίησης που χαίρει και της υποστήριξης του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) αποδεικνύει ότι τα υγρά αναπλήρωσης, όπως προκύπτει από την ταξινόμηση των συστατικών τους δεν είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον. Επίσης, τα υγρά αναπλήρωσης δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και ειδικότερα δεν έχουν ανιχνευθεί νιτροζαμίνες και αρωματικοί πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες σύμφωνα με τα αναφερόμενα όρια ανίζνευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι έλεγχοι γίνονται σύμφωνα με Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

Η εφαρμογή του αυστηρού προγράμματος πιστοποίησης εξασφαλίζει τη διαχρονική παροχή ασφαλών προϊόντων. Τα υγρά αναπλήρωσης της NOBACCO ελέγχονται κάθε μήνα από τα δύο Πανεπιστήμια και διαθέτουν πιστοποίηση ως προς τη σύσταση τους και ως προς το μείγμα εισπνεόμενων ατμών που απελευθερώνεται κατά τη χρήση του διαλύματος στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008.

Το 2014 η Nobacco ανταποκρινόμενη στη συνεχή δέσμευση της να εξελίσσει συνεχώς τα προϊόντα της και να εγγυάται εμπράκτως την ποιότητα και την ασφάλεια τους ξεκίνησε μία νέα επιστημονική συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο τη ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.

Η συνεργασία αυτή με την ονομασία «Aquarius Project» θεωρείται πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς κάνει πράξη τη διεθνή πρακτική που θέλει τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με την ακαδημαϊκή και την ερευνητική κοινότητα για την σύνδεση της παραγωγής με την γνώση και την καινοτομία. Σε μία περίοδο όπου η Ελλάδα έχει ως πρωταρχική ανάγκη την ενίσχυση της παραγωγικής της δομής με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με διεθνή ζήτηση, η ΝΟBACCO, επένδυσε στις δυνατότητες της ελληνικής ερευνητικής υποδομής.

Αποστολή της εταιρείας είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, για εκατομμύρια ατμιστές σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές. Ανάμεσα στο ευρύ φάσμα επιστημονικών και εμπορικών δράσεων της Aquarius Project, το πρώτο προϊόν που κυκλοφορεί στην αγορά είναι μια ολοκληρωμένη σειρά υγρών αναπλήρωσης για χρήση με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με την επωνυμία Liquidom.

Τα υγρά αναπλήρωσης της Liquidom διακρίνονται για την ποιότητά τους που είναι το αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας και ανάπτυξης του Εργαστηρίου Βιοχημείας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ερευνητικό προσωπικό του, με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία, μετά από πολυετή ερευνητική ενασχόληση με τη νικοτίνη και τους ανθρώπινους νικοτινικούς υποδοχείς, σχεδιάζει και παράγει προϊόντα ανώτερης ποιότητας και υψηλής καθαρότητας.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η NOBACCO στηρίζει έμπρακτα την Επιστημονική έρευνα και συνεργάζεται με την Επιστημονική Κοινότητα έχοντας υποστηρίξει τόσο στον τομέα της τεχνογνωσίας αλλά και οικονομικά, την πραγματοποίηση 5 τουλάχιστον μελετών μέχρι σήμερα σε ελληνικά Πανεπιστήμια αλλά και νοσοκομεία. Πρακτικά, η στήριξη της NOBACCO παρέχεται συνήθως υπό τη μορφή χρηματοδότησης ή/και παροχής εξοπλισμού (ηλεκτρονικές συσκευές ατμίσματος, υγρά αναπλήρωσης κτλ) ανάλογα με τον τύπο της έρευνας.

Περιγράψτε μας τα σχέδια της εταιρείας για τη νέα χρονιά.

Η NOBACCO έχει ένα φιλόδοξο αλλά και απόλυτα βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο με 4 πυλώνες για τη διετία 2016-2017.

  1. Καθιέρωση του brand name NOBACCO εκτός Ελλάδας με την ανάπτυξη νέων αγορών στην Νότια-Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ευρώπη.
  2. Πλήρης ανάπτυξη στην Ελλάδα με νέα καταστήματα και δικτύου σημείων πώλησης.
  3. Συνεχής έρευνα για τη δημιουργία μοναδικών συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού αλλά και υγρών αναπλήρωσης με το Πανεπιστήμιο Πάτρας.
  4. Παροχή μια εξαιρετικής εμπειρίας στην εξυπηρέτηση των πελατών μας κατά τις επισκέψεις τους με νέα προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους.

Ποιο είναι το δίκτυο καταστημάτων;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα δίκτυο 46 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με 11 εταιρικά και 35 franchise. Επίσης υπάρχουν 200 σημεία πώλησης. Οι πελάτες μας μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν από το e-shop μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση nobacco.gr.

Καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και ενισχύουμε το δίκτυό μας με νέα καταστήματα και σημεία πώλησης όπου μέχρι τώρα δεν έχουμε παρουσία.

Ποιο είναι το όραμα και η αποστολή της NOBACCO;

Το όραμα της ΝΟΒΑCCO είναι να συμβάλλει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στη μείωση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος και στη διάδοση του ατμίσματος στην χώρα, ως υπεύθυνου και καλύτερου τρόπου ζωής για όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν την εξάρτηση από την νικοτίνη.

Αποστολή της εταιρείας είναι να είναι πάντα κοντά στους καπνιστές που σκέφτονται να κάνουν μία επιλογή ζωής και να αφήσουν στο παρελθόν το παραδοσιακό κάπνισμα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας διαφοροποίησαν από τον ανταγωνισμό και γνώρισε η εταιρεία τέτοια επιτυχία;

Η βαθιά γνώση του προϊόντος, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ανάπτυξη μοναδικών συσκευών και οι συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια για την πιστοποίηση των υγρών αναπλήρωσης μας διαφοροποίησαν και μας καθιέρωσαν στην συνείδηση των καταναλωτών.

Η απόλυτη εστίαση στις ανάγκες των πελατών μας ήταν, είναι και θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην πορεία της εταιρείας από την αφετηρία της και προς το μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr