NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Safe 'N' Beautiful: Η πρώτη επιχείρηση παιδικών βερνικιών στον κόσμο

Safe 'N' Beautiful: Η πρώτη επιχείρηση παιδικών βερνικιών στον κόσμο

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, την ώρα, που οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν, ορισμένες διαγράφουν σημαντική πορεία, επενδύοντας κυρίως στον εξαγωγικό τους χαρακτήρα. Μία από αυτές είναι και η Safe 'N' Beautiful, τα προϊόντα της οποίας, αυτή τη στιγμή, εξάγονται σε 58 χώρες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αμερική και Αυστραλία, χαρακτηρίζοντας το 99,9% των πωλήσεων της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το 2014 κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Νεοϊδρυθείσας Εξαγωγικής Εταιρείας.

Η επιχείρηση Safe 'N' Beautiful συσκευάζει και εμπορεύεται τα προϊόντα Snails, τα οποία είναι παγκοσμίως τα πρώτα παιδικά βερνίκια νυχιών, που δημιουργήθηκαν ποτέ με βάση το νερό, μη τοξικά, τα οποία αφαιρούνται με σαπούνι και νερό, χωρίς να είναι αναγκαία η χρήση των επιβλαβών χημικών ασετόν στα παιδικά νύχια. Αυτή τη στιγμή 33 κωδικοί Snails βρίσκονται στο εμπόριο, ενώ μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να προστεθούν επιπλέον 9.

Η εν λόγω εταιρεία, λειτούργησε πρώτη φορά το 2011, ως ατομική επιχείρηση αρχικά, ενώ από το 2013 απέκτησε τη σημερινή της μορφή, Safe 'N' Beautiful IKE. Η επιλογή του ονόματός της δεν ήταν τυχαία, καθώς το brand "S nails" είναι μία σύμπτυξη των λέξεων Safe και Nails, που σημαίνει ασφαλή νύχια.

Η επιχείρηση Safe 'N' Beautiful δραστηριοποιείται στην εισαγωγή των πρώτων υλών, που είναι το βερνίκι και τα μπουκαλάκια, στα οποία συσκευάζεται, από τη Γαλλία και την Ιταλία αντίστοιχα. Η διευθύντρια διεθνούς διανομής, Συλβί Σούλου μας δήλωσε ότι «Στις εγκαταστάσεις μας γίνεται το γέμισμα, το packaging των μπουκαλιών και όλη γενικά η ετοιμασία του τελικού προϊόντος. Στη συνέχεια, τα προϊόντα μας φορτώνονται στις αποθήκες μας και αποστέλλονται στους αντιπροσώπους μας στο εξωτερικό, οι οποίοι τα διανέμουν στη χώρα τους. Στις ίδιες εγκαταστάσεις βρίσκονται φυσικά και τα γραφεία της επιχείρησης

Τί είναι όμως αυτό που κάνει τα βερνίκια Snails τόσο ξεχωριστά; «Τα Snails διαφέρουν από τα συνηθισμένα βερνίκια, καθώς αποτελούν τα νούμερο 1 παιδικά, μη τοξικά μανό στον κόσμο, που δημιουργήθηκαν ποτέ και αφαιρούνται με σαπούνι και νερό. Πρόκειται για τα μοναδικά 6-Free παιδικά μανό που υπάρχουν (δεν περιέχουν δηλ. τα 6 πιο τοξικά συστατικά των καλλυντικών). Είναι ένα προιόν 100% ευρωπαϊκό. Απευθυνόμαστε σε παιδιά, οπότε η ποιότητα και η ασφάλεια ήταν, είναι και θα είναι για μας πρωταρχικός στόχος, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στο packaging του μπουκαλιού. Κάτι που εκτιμήθηκε από τις μαμάδες παγκοσμίως και έτσι σήμερα τα Snails πωλούνται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο», τόνισε η κα Σούλου.

Και συνέχισε λέγοντας «Όμως τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα για εγκύους και για τις γυναίκες, των οποίων τα επαγγέλματα δεν τους επιτρέπουν να βάφουν τα νύχια τους, όπως νοσοκόμες και εργαζόμενες σε εργοστάσια τροφίμων. Επιπλέον, τα προτιμούν ιδιαιτέρως και οι μουσουλμάνες γυναίκες, καθώς μπορούν να τα αφαιρούν με μεγάλη ευκολία πριν από κάθε προσευχή. Επίσης, τα Snails είναι τα μοναδικά παιδικά μανό, που παρέχουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων (33 αυτή τη στιγμή), ενώ προστίθενται 10 περίπου νέες αποχρώσεις κάθε χρόνο».

Η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης ξεκίνησε από την Ελληνοβρετανίδα, Jeanette Sklivanou. Ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια - ο κατασκευαστικός - ήταν ο πρώτος, που επλήγη από την κρίση. Οπότε, η ανάγκη για αλλαγή επαγγελματικής πορείας ήταν επιτακτική. Σαν μητέρα δύο κοριτσιών, η ίδια, γνώριζε από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να απολαμβάνουν οι κόρες της το αγαπημένο τους παιχνίδι, «κάνω σαν τη μαμά»!. Ήξερε όμως επίσης, πόσο επιβλαβή είναι τα καλλυντικά των ενηλίκων για τα παιδιά. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει το πρώτο στον κόσμο παιδικό μανό, με βάση το νερό, χωρίς τοξικές ουσίες, το οποίο βγαίνει με σαπούνι και νερό και δεν απαιτείται η χρήση χημικών ασετόν. Έτσι, το 2011, γεννήθηκαν τα "Snails" (Safe Nails).

Τα προϊόντα της εταιρείας Safe 'N' Beautiful, από το 2011 μέχρι σήμερα, αυξάνονται και εμπλουτίζονται με νέα, διαρκώς, καθώς οι ιδέες, που υλοποιούνται από τους 10 εργαζόμενους της επιχείρησης, αλλά και οι καινοτόμες προτάσεις δεν σταματούν ποτέ. Εκτός από τα μανό η επιχείρηση της κας Sklivanou εμπορεύεται ήδη, πολλά accessories για τα νύχια και όχι μόνο, όπως είναι τα nail stickers, nail glitters, hair & body glitters, nail art pens, nail corrector, hair chalks & Jewellery tattoos.

Η επιτυχία της επιχείρησης δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί άθροισμα πολλών παραγόντων. «Η όρεξη, το πάθος, η πίστη στο όραμά μας και βεβαίως η πολλή δουλειά είναι μερικά από τα βασικά συστατικά της μέχρι τώρα επιτυχίας μας. Εγώ είμαι της γνώμης, ότι αν πιστεύεις και αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, δεν εφησυχάζεις, αλλά παλεύεις διαρκώς γι' αυτό. Όταν δεν θεωρείς τίποτα δεδομένο, τότε θεωρώ ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο για την επιτυχία και κυρίως, αν δεν κατεβάσεις ποτέ τον πήχη, αλλά εξακολουθείς να σέβεσαι πάντα, σε ότι κι αν δημιουργήσεις στην πορεία, τον τελικό αποδέκτη του προϊόντός σου», είπε χαρακτηριστικά η κα Σούλου.

Ο δρόμος όμως προς την επιτυχία δεν υπήρξε εύκολος, καθώς το κακό όνομα της χώρας στην αγορά οδήγησε την επιχειρηματία να ανοίξει αρχικά εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιθανών πελατών της στο εξωτερικό. Όπως επισήμανε η κα Σούλου "Είναι πραγματικά αστείο το να ακούμε τους κρατικούς λειτουργούς να διαφημίζουν για επικοινωνιακούς και μικροπολιτικούς λόγους τη προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, όταν την ίδια στιγμή όχι μόνο δε προσφέρουν καμία βοήθεια στις εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά αντίθετα η γραφειοκρατία και η υπερβολική φορολόγηση αναγκάζει κάθε ελληνική επιχείρηση να σκέφτεται σοβαρά τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό".

Ένα ακόμα εμπόδιο αποτέλεσε ο καθαρά εξαγωγικός χαρακτήρας της Safe 'N' Beautiful. "Υπάρχει σχεδόν πλήρης αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και των αρμόδιων υπηρεσιών να υποστηρίξουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εξαγωγικής δραστηριότητας. Έχουμε βιώσει κατά καιρούς απίθανες περιπτώσεις "αρμοδίων υπαλλήλων" σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες όπως εφορίες, τελωνεία κτλ οι οποίοι όχι δε μπορούσαν να μας καθοδηγήσουν, αλλά αντίθετα δήλωναν άγνοια των σχετικών κανονισμών ή έδιναν δικές τους λανθασμένες ερμηνείες, οι οποίες μας δημιουργούσαν στη συνέχεια πρόσθετα εμπόδια."

Μια επιπρόσθετη δυσκολία είναι ότι τα κόστη παραγωγής και διανομής μιας Ελληνικής εταιρείας είναι πολύ υψηλά. "Ακριβές πρώτες ύλες από Έλληνες προμηθευτές και με αναξιοπιστία όσον αφορά χρόνους παράδοσης, αντιμετώπιση προβλημάτων κτλ, πολύ ακριβά μεταφορικά κόστη, υψηλά δημοτικά τέλη κτλ. Μια καθημερινή μάχη υπό δύσκολες συνθήκες, ώστε να επιτευχθεί το μικρότερο δυνατό κόστος που θα διατηρήσει υγιή την επιχείρηση χωρίς να διασαλευθεί ούτε στο ελάχιστο η ποιότητα του προϊόντος".

Ωστόσο, στην επιχείρηση Safe 'N' Beautiful δεν επαναπαύονται στη μέχρι τώρα επιτυχίας τους. Οι στόχοι της εταιρείας είναι πολλοί. Η δημιουργία νέων ιδεών, που θα οδηγήσουν σε νέα καινοτόμα προϊόντα και βεβαίως, η εξάπλωση και επιτυχία του brand σε όλο και περισσότερες παγκόσμιες αγορές είναι μερικοί από αυτούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr