NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Την Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης

Την Δευτέρα 25 Μαΐου ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης
17_05_2020 | 16:10 17_05_2020 | 16:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Εμπόριο

Κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση της να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00 από την ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου BARECA, σαράντα Σωματεία και Κινήσεις, που εκπροσωπούν περισσότερες από 90.000 επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης και απασχολούν περισσότερους από 250.000 εργαζομένους, χαιρετίζουν «την ξαφνική απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης την 25η Μαΐου».

Όπως αναφέρουν «αναμένουμε την ανακοίνωση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε να τηρηθεί η δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα λειτουργούν, από την 25η Μαΐου, με το 80% της συνολικής (εντός και εκτός) δυναμικότητας εξυπηρετούμενων ατόμων προ του COVID19.

Μετά την επιστολή που αποστείλαμε στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, στην οποία αναλύσαμε τα πρακτικά προβλήματά μας και τις προτεινόμενες λύσεις, θεωρούμε πως έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη μία επιχείρηση, αν δεν λειτουργεί τουλάχιστον με το 80% της δυναμικότητάς της.

Ζητούμε να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Σε όποια επιχείρηση δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το 80% της δυναμικότητάς της, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που μας επιβάλλει η Πολιτεία, να δοθεί η δυνατότητα να παραμείνει στο καθεστώς της αναστολής λειτουργίας, όπως έχουμε περιγράψει στην επιστολή μας.

Με αυτό το τρόπο τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τουλάχιστον δεν θα αυξάνονται, προστατεύονται οι εργαζόμενοι μας και μας δίδεται μια ευκαιρία να ανακάμψουμε όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr