NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Μέσω courier 1.160.000 συγγράμματα στους φοιτητές - Τα έξοδα αποστολής ανέλαβαν οι εκδότες

Μέσω courier 1.160.000 συγγράμματα στους φοιτητές - Τα έξοδα αποστολής ανέλαβαν οι εκδότες

Περισσότερα από 1.160.000 συγγράμματα θα παραδοθούν, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων με τα έξοδα αποστολής να βαρύνουν αποκλειστικά τους εκδότες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ).

Συγκεκριμένα ανέλαβαν το κόστος των 3 εκατ. ευρώ της κατ' οίκον παράδοσης των συγγραμμάτων, ώστε αυτά να παραδοθούν στους φοιτητές με ασφάλεια, σε μόλις 45 ημέρες.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΒΙ, ζητά από τις εταιρείες ταχυμεταφορών «να δώσουν την απαραίτητη προτεραιότητα που απαιτείται στις παραδόσεις των συγγραμμάτων κατ’ οίκον, δεδομένου του μικρού χρονικού περιθωρίου (μέχρι τις 15 Ιουνίου)».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι «η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υπερβαίνει τις συμβατικές υποχρεώσεις των Εκδοτών έναντι του Υπουργείου Παιδείας, δεδομένου ότι αυτές περιορίζονται στη διανομή των συγγραμμάτων από σημεία διανομής και όχι στην παράδοση κατ’ οίκον. Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να μην συμβάλλει στο εγχείρημά μας έρχεται να προστεθεί στην ήδη σκληρή πραγματικότητα: οι Εκδοτικοί Οίκοι της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για 3 εξάμηνα και για βιβλία που έχουν ήδη παραδοθεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr