NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2024 με τη Βέροια και τα Γιαννιτσά κατέθεσε η ΔΕΔΑ

Νέο πρόγραμμα ανάπτυξης 2021-2024 με τη Βέροια και τα Γιαννιτσά κατέθεσε η ΔΕΔΑ

«Η ΔΕΔΑ έχει καταθέσει στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης για την περίοδο 2020-2024 που προβλέπει δημιουργία δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Βέροιας και των Γιαννιτσών με σχεδιασμό για ταχύτερη υλοποίηση των έργων ώστε να μην τίθεται θέμα καθυστέρησης». Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Όπως είπε, «όσον αφορά τα Γιαννιτσά και τη Βέροια, το θέμα προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τις τοπικές αρχές ώστε τα έργα αυτά να επιταχυνθούν». Έτσι δεν θα υφίσταται πλέον το θέμα της 18μηνης καθυστέρησης για την υλοποίηση των έργων σε σχέση με το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα, που οδήγησε την ΡΑΕ να προειδοποιήσει για απένταξη των δυο αυτών πόλεων. O ίδιος ανέφερε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πάρα πολλή δουλειά ώστε τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) που είχαν δεσμευτεί για τα έργα αυτά. να προετοιμαστούν με τις απαραίτητες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Ο κ. Θωμάς είπε επίσης ότι το προηγούμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ για την περίοδο 2018-2021 (που άφησε η προηγούμενη διοίκηση) ήταν «ευχολόγιο συμμετοχής πόλεων, χρηματοδοτήσεων και δικτύων» που δεν είχε ωριμάσει επαρκώς για να εγκριθεί. Υπό τη νέα διοίκηση, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΔΑ αναθεωρήθηκε, εντάχθηκαν σε αυτό οι ενεργειακοί δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, οι προγραμματισμένες επενδύσεις αυξήθηκαν σε 270 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2020-2024 (από 233 εκατ. ευρώ προηγουμένως) για την κατασκευή 142 χλμ. αγωγών μέσης πίεσης και 1740 χλμ. αγωγών χαμηλής πίεσης. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένας πολύ πιο φιλόδοξος σχεδιασμός για την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Βόρειο Ελλάδα και το υπόλοιπο της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr