NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η UBS δημιουργεί venture fund για επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων στο fintech

Η UBS δημιουργεί venture fund για επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων στο fintech

Η UBS προχωρά στη δημιουργία ενός venture fund με στόχο το fintech, για την επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε startups και άλλες επιχειρήσεις ικανές να εμβαθύνουν στην «εμπλοκή του πελάτη», παρέχοντας εναλλακτικές πλατφόρμες χρηματοδότησης και βελτιώνοντας τις υποκείμενες δραστηριότητες της τράπεζας.

Η ελβετική επενδυτική τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει τον έλεγχο των προοπτικών και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επενδύσεις μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε δεκάδες εταιρείες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Ralf Hamers, αναλαμβάνει τα ηνία. Ο Hamers έχτισε τη φήμη του με την ING, την ολλανδική τράπεζα που υπήρξε ενεργός επενδυτής στο χώρο της fintech.

«Η UBS θέλει να συνεργαστεί περαιτέρω και να υποστηρίξει εταιρείες fintech», δήλωσε στο Bloomberg ο Mike Dargan, παγκόσμιος επικεφαλής τεχνολογίας της UBS. «Το νέο χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών επενδύσεων είναι το επόμενο βήμα για την επιτάχυνση των προσπαθειών καινοτομίας και ψηφιοποίησης.»

Η παγκόσμια βιομηχανία του fintech βρίσκεται σε σημείο καμπής, με τα έσοδα να αυξάνονται από 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 500 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030, σύμφωνα με έρευνα της UBS.

Με πληροφορίες από finextra

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr