NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κομισιόν - Next Generation EU: Η πρόταση των 750 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη

Κομισιόν - Next Generation EU: Η πρόταση των 750 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σήμερα «υπέβαλε την πρότασή της για ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης». «Για να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη [από την πανδημία] είναι βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη για όλα τα κράτη μέλη, η Κομισιόν προτείνει τη δημιουργία ενός νέου μέσου ανάκαμψης, του Next Generation EU, ενσωματωμένου «σε έναν ισχυρό, σύγχρονο και ανανεωμένο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ».

Προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές και τα προς το ζην, να επιδιορθωθεί η ενιαία αγορά, καθώς και να οικοδομηθεί μια διαρκής και ευημερούσα ανάκαμψη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να αξιοποιήσει το πλήρες δυναμικό του προϋπολογισμού της ΕΕ. Το Next Generation EU, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και στοχευμένες ενισχύσεις στον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, «θα αυξήσουν τη συνολική οικονομική δύναμη του προϋπολογισμού της ΕΕ σε 1,85 τρισεκατομμύρια ευρώ».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen δήλωσε: «Το σχέδιο ανάκαμψης μετατρέπει την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σε μια ευκαιρία, όχι μόνο υποστηρίζοντας την ανάκαμψη αλλά και επενδύοντας στο μέλλον μας: η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και η ψηφιοποίηση θα ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη, την ανθεκτικότητα των κοινωνιών μας και την υγεία του περιβάλλοντός μας. Αυτή είναι η στιγμή της Ευρώπης. Η προθυμία μας να δράσουμε πρέπει να αντιστοιχεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Με το Next Generation EU παρέχουμε μια φιλόδοξη απάντηση.»

Ο Επίτροπος Johannes Hahn, υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, δήλωσε: «Ο κοινός μας προϋπολογισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδίου ανάκαμψης της Ευρώπης. Η πρόσθετη δύναμη του Next Generation EU και το ενισχυμένο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο θα μας δώσουν τη δύναμη της αλληλεγγύης να υποστηρίξουμε τα κράτη μέλη και την οικονομία. Μαζί, η Ευρώπη θα αναδειχθεί πιο ανταγωνιστική, ανθεκτική και κυρίαρχη».

Ο Αντιπρόεδρος Maroš Šefčovič, δήλωσε: «Η ανάκαμψη θα χρειαστεί ισχυρή πολιτική κατεύθυνση. Το προσαρμοσμένο πρόγραμμα εργασίας, που αντικατοπτρίζει τη νέα πραγματικότητα, δείχνει ότι θα επικεντρώσουμε όλες τις ενέργειές μας στην υπερνίκηση της κρίσης, δίνοντας ώθηση στην οικονομία μας και θέτοντας σταθερά την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια ανθεκτική, βιώσιμη και δίκαιη πορεία ανάκαμψης. Θα μας βοηθήσει να ανακάμψουμε πιο δυνατά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr