NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Τοπικός Διαγωνισμός Green Ideas Greece 2020: Οι νικήτριες ιδέες

Τοπικός Διαγωνισμός Green Ideas Greece 2020: Οι νικήτριες ιδέες

Ο διαγωνισμός πράσινων ιδεών ‘Green Ideas Greece 2020’ έλαβε χώρα φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Βαλκανικού διαγωνισμού ‘Balkan Green Ideas’ (ΒGI), που διοργανώνεται τα τελευταία 8 χρόνια από το Balkan Green Foundation.

Tο BGI στοχεύει στην υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ενεργοποιώντας ομάδες να εξελίξουν ιδέες που χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους και δίκτυα. Παράλληλα, ο διαγωνισμός αποσκοπεί στο να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται τοπικοί διαγωνισμοί στις χώρες που συμμετέχουν: Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Κόσοβο, Μαυροβούνιο και Σερβία.

Φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά, διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, την Τετάρτη 27 Μαΐου, με τη διοργάνωση του HIGGS και του HumanRights360. Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν δέκα νικήτριες ιδέες, που είχαν προκριθεί και οι τρεις νικήτριες ιδέες καθώς και τα βραβεία τους είναι:

Κατηγορία Α – Νέες ιδέες

  • «Μέρες Πράσινου Σχολείου» με βραβείο 2.660€

Κατηγορία Β – Εγχειρήματα σε αρχικό στάδιο εξέλιξης

  • «The Barn Owl Project» με βραβείο 4.000€
  • «Mediterranean Cleanup: Chalkida» με βραβείο 4.000€.

Οι τρεις νικήτριες ιδέες θα λάβουν υπηρεσίες ενδυνάμωσης των ικανοτήτων τους για την υλοποίηση των στόχων τους και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Βαλκανικό Διαγωνισμό.

Κριτική Επιτροπή:

  • την κα Ανδρέου Μάγια, Συν-ιδρύτρια & CEO, Community Energy River, περσινή νικήτρια του Βαλκανικού Διαγωνισμού
  • τον κο Αρσένη Σπύρο, Συντονιστή προγράμματος NBG Business Seeds
  • την κα Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
  • την κα Αριάδνη Παπαγαπητού, Συν-ιδρύτρια και διευθύντρια του τμήματος νέων γεωγραφικών περιοχών ανάπτυξης της Localized
  • τον κο Νίκο Χαραλαμπίδη, Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace

Ο Συντονιστής του διαγωνισμού και Διευθυντής του HIGGS, κος Σωτήριος Πετρόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την εξαιρετική συνεργασία με τη HumanRights360 και ευχαριστούμε θερμά το Rockefeller Brothers Fund που έδωσε την ευκαιρία σε αυτές τις καινοτόμες ιδέες από όλη την Ελλάδα να κάνουν ένα βήμα παραπάνω για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να μεγιστοποιήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο μέσω των καινοτόμων ιδεών και μακροπρόθεσμα να συνδράμουν στην δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr