NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η News Corp του Rupert Murdoch κλείνει περισσότερες από 100 εφημερίδες

Η News Corp του Rupert Murdoch κλείνει περισσότερες από 100 εφημερίδες
Φωτογραφία: David Shankbone
28_05_2020 | 13:00 28_05_2020 | 13:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Το αυστραλιανό γκρουπ μέσων ενημέρωσης του Rupert Murdoch, News Corp, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί περισσότερες από 100 περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, ρίχνοντας το φταίξιμο στην κατάρρευση της διαφήμισης, κάτι που επιδεινώθηκε λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση έρχεται μετά την ανακοίνωση της News Corp την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την οποία σταματά προσωρινά την εκτύπωση περίπου 60 τοπικών εφημερίδων, κάτι που αναμένεται να κοστίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων της θα μετατοπιστεί σε ψηφιακές εκδόσεις έως τις 29 Ιουνίου, με 76 εφημερίδες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και 35 άλλους τίτλους να κλείνουν μόνιμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της News Corp Australia, Michael Miller, δήλωσε ότι έχουν προκληθεί μόνιμες αλλαγές από την πανδημία, η οποία είχε επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των τοπικών εκδόσεων.

«Οι διαφημιστικές δαπάνες, που συμβάλλουν στην πλειονότητα των εσόδων μας, έχουν επιταχύνει τη μείωση τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κατά συνέπεια, για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μεταβαλλόμενες τάσεις, αναδιαμορφώνουμε την News Corp Australia για να επικεντρωθούμε εκεί πού κινούνται οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις».

Η εταιρεία τόνισε ότι οι αλλαγές «θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας», αλλά περισσότεροι από 375 δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις κοινοτικές και περιφερειακές ειδήσεις.

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια σειρά άλλων μέσων που τερμάτισαν τη λειτουργία τους, συμπεριλαμβανομένου του πρακτορείου AAP, το οποίο αναμένεται να κλείσει εντός μερικών εβδομάδων, εκτός εάν διασωθεί από μια τελευταία πρόταση εξαγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr