NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Πάνω από 200.000 ναυτικοί «εγκλωβισμένοι» σε πλοία

Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο: Πάνω από 200.000 ναυτικοί «εγκλωβισμένοι» σε πλοία

Σε κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, οι ηγέτες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) αναφέρουν ότι πάνω από 200.000 ναυτικοί βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» σε εμπορικά πλοία.

Σύμφωνα με την επιστολή προς τον António Guterres, «υπάρχουν πλέον πάνω από 200.000 ναυτικοί σε πλοία σε όλο τον κόσμο» που έχουν ολοκληρώσει τα καθήκοντα τους «αλλά δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Πολλοί από αυτούς τους ναυτικούς θα έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία και μειωμένη ικανότητα να εκτελούν με ασφάλεια τους ρόλους τους ενόψει της αυξανόμενης κόπωσης».

«Επιπλέον, αυστηροί περιορισμοί που επιβάλλονται από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης της άδειας στην ξηρά και της πρόσβασης σε βασική ιατρική βοήθεια, συμβάλλουν στην κόπωση και την εξάντληση. Ανησυχούμε για αυτοκτονίες και αυτοτραυματισμούς σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό εργαζομένων» υπογραμμίζει η επιστολή. Η επιστολή αναφέρεται στην ευθύνη των κυβερνήσεων να τηρούν τις κατευθυντήριες αρχές των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, υπήρξε δέσμευση από ορισμένες εθνικές κυβερνήσεις, με θετικά μέτρα. Αυτό παρέχει ένα σχέδιο για άλλα έθνη σχετικά με τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την επίλυση του ζητήματος. «Καθώς χιλιάδες ναυτικοί αντιμετωπίζουν εξάντληση στο τιμόνι των κρίσιμων διαδρομών εφοδιασμού, το ρολόι χτυπάει για τις κυβερνήσεις».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr