NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ βάζουν στη «μαύρη λίστα» ελληνικά τάνκερ για συναλλαγές με Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ βάζουν στη «μαύρη λίστα» ελληνικά τάνκερ για συναλλαγές με Βενεζουέλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Lloyd’s List, τέσσερα ελληνικών συμφερόντων τάνκερ, με σημαίες Παναμά, Νήσων Μάρσαλ, Μάλτας και Μπαχάμες, έχουν προστεθεί στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ για συναλλαγές με τη Βενεζουέλα. Τα τέσσερα πλοία και οι εταιρείες τους προστέθηκαν την Τρίτη στον κατάλογο «specially designated nationals» ή SDN που διατηρείται από το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών (Ofac).

Πρόκειται για το Athens Voyager που κατασκευάστηκε το 2007, το ηλικίας τριών ετών δεξαμενόπλοιο Chios I και δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια - το Seahero του 2006 και το Voyager I που κατασκευάστηκε το 2003. Όπως σημειώνεται «οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα πλοία περιλαμβάνουν ονόματα που είναι από τα πιο εξέχοντα στον κλάδο».

Σύμφωνα με το Lloyd's List Intelligence και άλλες βάσεις δεδομένων, τα δεξαμενόπλοια διαχειρίζονται αντίστοιχα οι Chemnav Shipmanagement, Dynacom Tankers, Thenamaris και NGM Energy.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλαμβάνουν ότι η εκμετάλλευση των πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας προς όφελος του παράνομου καθεστώτος του Προέδρου Nicolas Maduro είναι απαράδεκτη και εκείνοι που διευκολύνουν τέτοια δραστηριότητα κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το παράνομο καθεστώς Maduro έχει ζητήσει τη βοήθεια ναυτιλιακών εταιρειών και των σκαφών τους για να συνεχίσουν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Βενεζουέλας για κέρδος του καθεστώτος», όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven T. Mnuchin. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στοχεύουν εκείνους που υποστηρίζουν αυτό το διεφθαρμένο καθεστώς και συμβάλουν στην ταλαιπωρία του λαού της Βενεζουέλας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr