NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

European Cyber Security Challenge: Νέες ημερομηνίες τελικού

European Cyber Security Challenge: Νέες ημερομηνίες τελικού

Το European Cyber Security Challenge, είναι ο επίσημος ευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας του ENISA που αποσκοπεί στην ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων.

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και της άγνωστης εξέλιξής της, η Συντονιστική Επιτροπή του ECSC σε συνεργασία με τους Αυστριακούς Εθνικούς Συντονιστές και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας, αποφάσισε να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού για το European Cyber Security Challenge 2020, που προγραμματιζόταν να γίνει στη Βιέννη τον Νοέμβριο του 2020.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ECSC, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού συγκεντρώνει πάνω από 350 άτομα από όλη την Ευρώπη, θέλησε να εξασφαλίσει πρώτα από όλα την υγεία των συμμετεχόντων. Επιπλέον, για να δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία σε όλους και να επιτραπεί σε κάθε χώρα να συνεχίσει την επιλεκτική διαδικασία αναπόσπαστη, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί το ηλιακιακό όριο συμμετοχής, προσθέτοντας ένα έτος σε κάθε κατηγορία.

Έτσι, η 6η συνεχόμενη διοργάνωση του European Cyber Security Challenge θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας, το 2021.

Η ετήσια διοργάνωση συγκεντρώνει κορυφαία ταλέντα στον κυβερνοχώρο από όλη την Ευρώπη για να δικτυωθούν και να συνεργαστούν, να συναντηθούν με ηγέτιδες εταιρίες και οργανισμούς και να αναμετρηθούν μεταξύ τους και να κερδίσουν το βραβείο του ECSC. Οι διαγωνιζόμενοι εργάζονται για την επίλυση προκλήσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια σε θέματα όπως η ασφάλεια στο διαδίκτυο, Pwn, Crypto, Web, Forensics, Reversing, PPC, Blockchain κ.α.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA(European Union Agency for Cybersecurity), ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Την ευθύνη της Ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με επικεφαλής τον καθηγητή, κο Χρήστο Ξενάκη.

Μεγάλοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και οι χορηγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ενεργά την Ελληνική εθνική ομάδα κυβερνοασφάλειας, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την επιτυχία της. Πιο συγκεκριμένα:

Diamond Platform Sponsor: Hack The Box

Diamond Sponsors: ALGOSYSTEMS, UBITECH

Platinum Sponsor: Όμιλος Quest (Info Quest Technologies, Uni Systems), Pylones Hellas

Greek Team Qualifications Supporters: Fortika, CERTH, ITI, Future Intelligence, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Supporters: NetSquare, The Cube

Media Sponsors: Biztech.gr, Epixeiro.gr, Huffington Post, ICTPlus.gr, IT Professional Security, NetFax, Netweek, SecNews, Spoudazo.gr, Tech Matrix

Η εθνική ομάδα διαθέτει το δικό της ψηφιακό χώρο στη διεύθυνση www.ecsc.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις λεπτομέρειες του ECSC.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr