NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

EIT Health: Στήριξη στην ελληνική BookingClinic για ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών υγείας

EIT Health: Στήριξη στην ελληνική BookingClinic για ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών υγείας

​Η BookingClinic.com είναι η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα ανάμεσα στις 21 εταιρείες πανευρωπαϊκώς, που επελέγη για να λάβει την υποστήριξη του EIT Health για τα επόμενα βήματά της όπως και για την ανάπτυξή της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τις είκοσι μία νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη που θα αναπτύξουν υποσχόμενες λύσεις με προϊόντα και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στον περιορισμό, την αντιμετώπιση και τη διαχείριση του COVID-19 επέλεξε να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει το EIT Health της ΕΕ στο πλαίσιο του Προγράμματος Headstart 2020. Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που το συγκεκριμένο Πρόγραμμα της ΕΕ επεκτείνει το πεδίο του προκειμένου να βοηθήσει στην άμεση ανάγκη για την καταπολέμηση του COVID-19.

Η BookingClinic.com και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που επελέγησαν επειδή αντιπροσωπεύουν καινοτόμες λύσεις στον τομέα της Υγείας στην Ευρώπη, θα λάβουν στήριξη από το πρόγραμμα EIT Health Headstart της ΕΕ που θα αφορά σε ευκαιρίες καθοδήγησης, επιχειρηματικής υποστήριξης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και χρηματοδότησης, με στόχο να επιταχύνουν την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για τη βελτίωση της ζωής των ευρωπαίων ασθενών και πολιτών. Οι εταιρείες που επελέγησαν θα έχουν επίσης τη στήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας του EIT Health ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν περαιτέρω οικονομική υποστήριξη από ιδιώτες επενδυτές από τον χώρο της Υγείας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν φέτος μέσω του προγράμματος Headstart. Ο καθένας παρουσίασε μια απίστευτα ισχυρή πρόταση για την ανάπτυξη λύσεων για τη βελτίωση της ζωής των ευρωπαίων ασθενών και πολιτών σε περιοχές με υψηλή ανάγκη. Είμαι επίσης περήφανος που βλέπω την ταχύτητα με την οποία οι αιτούντες μας μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο αίτημά μας για λύσεις COVID-19 - είναι πραγματικά μια απόδειξη της ευελιξίας και της ευφυΐας που βρίσκεται στην κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουμε εδώ στην Ευρώπη" δήλωσε ο Δρ. Kurt Höller, Διευθυντής Δημιουργίας Επιχειρήσεων στο EIT Health με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Βασιλεία Χατζηστεργίου, γιατρός και υπεύθυνη επικοινωνίας της BookingClinic υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετική τιμή και διάκριση για την ομάδα μας, η επιλογή μας από το δίκτυο EIT Health της ΕΕ ως η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα, μεταξύ των νεοφυών εταιρειών που προσφέρουν λύσεις για την ανακούφιση του ευρωπαίου πολίτη και για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. Με τη BookingClinic κινητοποιηθήκαμε από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση της κρίσης του COVID-19, δημιουργώντας συνέργειες με ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως οι Γιατροί του Κόσμου και η ActionAid, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας και προσφέρουν νέες δυνατότητες στον ασθενή. Ανυπομονούμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας, με την υποστήριξη του ισχυρού δικτύου του EIT Health της ΕΕ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr