NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

IATA: Πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης για την αεροπορική κίνηση τον Μάιο

IATA: Πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης για την αεροπορική κίνηση τον Μάιο

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι η ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες αρχίζει να ανακάμπτει, μετά την σημαντική κάθοδο του Απριλίου.

Η ζήτηση τον Απρίλιο (μετρήθηκε σε χιλιόμετρα επιβατών) έπεσε 94,3% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με το COVID-19 σταμάτησαν τα εσωτερικά και διεθνή αεροπορικά ταξίδια. Πρόκειται για ποσοστό μείωσης που δεν έχει δει ποτέ στην ιστορία της η ανάλυση της IATA, που χρονολογείται από το 1990.

Πιο πρόσφατα, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα καθημερινά σύνολα πτήσεων αυξήθηκαν κατά 30% μεταξύ του χαμηλού σημείου στις 21 Απριλίου και 27 Μαΐου. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις εγχώριες δραστηριότητες και σε πολύ χαμηλή βάση (5,7% της ζήτησης του 2019). Αν και αυτή η αύξηση δεν είναι σημαντική για την παγκόσμια διάσταση του κλάδου των αεροπορικών μεταφορών, υποδηλώνει ότι η βιομηχανία έχει ήδη ξεπεράσει το κατώτερο σημείο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη.

«Ο Απρίλιος ήταν μια καταστροφή για την αεροπορία καθώς τα αεροπορικά ταξίδια σταμάτησαν σχεδόν εξ ολοκλήρου. Αλλά ο Απρίλιος μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει το ναδίρ της κρίσης. Οι αριθμοί πτήσης αυξάνονται. Οι χώρες άρχισαν να άρουν τους περιορισμούς. Και η εμπιστοσύνη δείχνει βελτίωση σε βασικές αγορές όπως η Κίνα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Αυτά είναι θετικά σημάδια καθώς αρχίζουμε να ανοικοδομούμε τη βιομηχανία. Οι αρχικοί βλαστοί θα χρειαστούν πιθανώς χρόνια για να ωριμάσουν», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Η IATA υπολόγισε ότι μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, οι κυβερνήσεις στο 75% των αγορών που παρακολουθούσε απαγόρευαν εντελώς την είσοδο, ενώ ένα επιπλέον 19% είχε περιορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή υποχρεωτικές απαιτήσεις καραντίνας για διεθνείς αφίξεις. Τα στοιχεία από τα τέλη Μαΐου δείχνουν ότι τα επίπεδα πτήσεων στη Κορέα, την Κίνα και το Βιετνάμ έχουν αυξηθεί σε ένα σημείο μόλις 22-28% χαμηλότερα από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναζητήσεις για αεροπορικά ταξίδια στο Google αυξήθηκαν επίσης κατά 25% έως τα τέλη Μαΐου σε σύγκριση με το χαμηλό του Απριλίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr