NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Το πρώτο τρίμηνο, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μικρότερη ύφεση σ’ όλη την ευρωζώνη»

«Το πρώτο τρίμηνο, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μικρότερη ύφεση σ’ όλη την ευρωζώνη»

«Δεν λέω ότι η χρονιά θα είναι εύκολη. Και προφανώς, οι τουρίστες θα είναι λιγότεροι. Λέω, όμως, να μην δημιουργούμε χειρότερη εντύπωση από την πραγματική. Για παράδειγμα, χθες, εκπρόσωπος από μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα μου είπε ότι οι μονάδες του είναι πλήρως κλεισμένες για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου» τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μικρότερη ύφεση σ’ όλη την ευρωζώνη και μάλιστα με διαφορά (-0,9% η Ελλάδα έναντι -3,5% η ευρωζώνη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τους πρώτους δύο μήνες του 2020, προ του Μαρτίου που έγινε το lockdown, η ελληνική οικονομία έτρεχε με πολύ μεγάλο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, πάνω από 2%».

Σε άλλα σημεία, ανέφερε:

«Στο μέτρο του εφικτού και συγκρινόμενοι με τους άλλους, όπως καταφέραμε στο υγειονομικό σκέλος να πάμε καλύτερα, έτσι και στην οικονομία μέχρι στιγμής πάμε καλύτερα. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Μόνο την πρώτη ημέρα, σε μόλις 7 ώρες, λειτουργίας του Ταμείου Εγγυοδοσίας, υπεβλήθησαν 10.000 αιτήσεις με αιτούμενο ποσό δανείων 3,7 δις ευρώ. Στόχος μας είναι όλα τα δάνεια να εκταμιευθούν εντός του καλοκαιριού».

«Από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ έχουν εκταμιευθεί τον πρώτο μήνα δάνεια ύψους 1 δις ευρώ περίπου, όταν στο ΤΕΠΙΧ Ι είχαν εκταμιευθεί δάνεια ύψους 200 εκατ. ευρώ σε 9 μήνες. Δηλαδή, στο 1/9 του χρόνου έχει εκταμιευθεί 5 φορές μεγαλύτερο ποσό».

«Είμαστε κοντά στο να μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό. Θα πηγαίναμε πιο γρήγορα αν δεν υπήρχε η γνωστή δικαστική διαμάχη».

«Εκδόθηκε η άδεια για την επένδυση στην Κασιόπη της Κέρκυρας και θα δούμε κι εκεί μπουλντόζες τις επόμενες ημέρες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr