NEWSFLASH...
Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Heliix, Smart Guide και Yoleni's οι τρεις νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2015

Heliix, Smart Guide και Yoleni's οι τρεις νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2015
22_06_2015 | 17:47 15_11_2016 | 12:16

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα 22 Ιουνίου τους τρεις φετινούς νικητές του Βραβείου, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα όλους τους πόρους που απαιτούνται για την επιτυχημένη υλοποίηση της επιχείρησής τους, όπως χρηματοδότηση συνολικού ύψους €1.000.000, υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα. 

Το Βραβείο ιδρύθηκε το 2012, με βασικό γνώμονα ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για την ευημερία της Ελλάδας, στοχεύοντας στην τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος, ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Η συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με περισσότερες από 1.200 νέες εγγραφές στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας οδηγώντας στην τελική υποβολή περισσότερων από 730 επιχειρηματικών σχεδίων. Τους τελευταίους δύο μήνες, η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, η οποία απαρτίζεται από επιτυχημένους επιχειρηματίες και πολύπειρα στελέχη, εξέτασε όλες τις αιτήσεις με γνώμονα την ικανοποίηση των κριτηρίων του Βραβείου, καταλήγοντας στις δέκα επικρατέστερες επιχειρηματικές προτάσεις.

Οι νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας για το 2015 είναι οι ακόλουθοι:

Heliix - Μια πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού - ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών. Αιτούντες: Νίκος Αράπκουλες, Παναγιώτης Παπαδιαμάντης.

Smart Guide – Μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης. Το καινοτόμο αυτό προϊόν θα παραχθεί από εργαζόμενους με μειωμένη όραση στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Το εγχείρημα φιλοδοξεί να επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο εστιάζοντας στο ξεχωριστό ανθρώπινο δυναμικό, την προσιτή τιμή διάθεσης και τις ισχυρές εξαγωγικές προοπτικές. Αιτούντες: Θράβαλος Νίκος , Καρκούλιας Γιώργος.

Yoleni's – Ένα ηλεκτρονικό delicatessen το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στον Ευρωπαίο και Αμερικανό καταναλωτή να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. H ιστοσελίδα yolenis.com προσφέρει περισσότερα από 1200 προϊόντα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα και ποτά, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος. Αιτούντες: Νικόλαος Πίπας, Γιάννης Γεωργιάδης, Πέτρος Αγαζάνης.

Από την ίδρυση του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας το 2012 από τον Όμιλο Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, έχουν βραβευθεί οκτώ νικήτριες εταιρείες, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία. Ο Όμιλος Libra Group έχει δεσμευτεί για πάνω από €7 εκατομμύρια προς χρηματοδότηση του προγράμματος. Επίσης, συμμέτοχοι στο πρόγραμμα του Βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κος Δημήτρης Ι. Γουλανδρής. Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Kick Athens, η Microsoft, η People for Business, η Reed Smith, η S&Team και η SAP Hellas.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr