NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Reelhub, ένα co-working space για startups

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Reelhub, ένα co-working space για startups

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Reelhub, το νέο δημιουργικό co-working space που απευθύνεται σε startups, αποτελώντας έναν χώρο εργασίας προσαρμοσμένο στη νέα μετα-covid εποχή των τηλεδιασκέψεων και live broadcastings, 7 λεπτά από το μετρό Σεπόλια και 10 λεπτά από τον ΗΣΑΠ Αττική.

Απευθύνεται σε startups που αναζητούν έναν όμορφο, αποκλειστικό χώρο για εργασία, ο οποίος διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνολογίες για τη δραστηριότητά τους.

Η όψη του ισογείου της οδού Ξανθίππης δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή που ο προηγούμενος ενοικιαστής ίδρυσε το video club Υδροχόος τη δεκαετία του ‘80, ένα από τα δύο υποκαταστήματα της περιοχής. Η μεγάλη επιγραφή της ένδοξης εποχής του VHS με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε τίποτα δε προϊδεάζει τον διερχόμενο για τη νέα του χρήση. Σ’ αυτή την γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος, οραματίστηκαν οι δύο εικαστικοί, Δήμητρα Μαρίνη και Γιώργος Χατζησπύρου, το χώρο που διαθέτει όσα χρειάζεται μια σύγχρονη ομάδα για να εργαστεί και να αναπτυχθεί.

Reelhub002.jpg?mtime=20200615181239#asset:191466

Δύο βραβεύσεις, 4 μήνες σκληρής δουλειάς και άφθονη αισιοδοξία χρειάστηκαν οι δύο καλλιτέχνες για να υλοποιήσουν αυτό το έργο την εποχή του κορονοϊού. «Συντηρώντας με προσοχή τη retro αισθητική του video club, σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε, κάδρα στον εσωτερικό χώρο, εμπνευσμένα από την αισθητική της εποχής εκείνης. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια εσωστρέφεια που θα βοηθά στη μελέτη και στην εργασία. Συγχρόνως δημιουργήσαμε μια συνέχεια με τον περιβάλλοντα χώρο, τα χαμηλά σπίτια, τη γειτονιά» λέει η Δήμητρα Μαρίνη, ως εικαστικός και Αρχιτέκτονας.

O χώρος διαθέτει εξατομικευμένες θέσεις εργασίας, αλλά και κεντρικό hot spot για εργασία στο laptop ή διάβασμα. Ένα εσωτερικό ανισόπεδο δημιουργεί μια ξεχωριστή πλατφόρμα χαλαρής μελέτης, ιδανική για tea time με θέα τον πλάτανο. «Δημιουργώντας ένα εσωτερικό κάδρο, πλαισιώσαμε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο της μικρής πλατείας ακριβώς απέναντι. Περιμετρικά ο χώρος έχει ελεύθερες επιφάνειες που λειτουργούν ως περιοδική έκθεση των έργων της καλλιτεχνικής μας κοινότητάς, γλυπτικές εγκαταστάσεις και πίνακες»..

Ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία είναι το μικρό θεατράκι που λειτουργεί ως χώρος προβολών και παρουσιάσεων. Με τις κερκίδες, την πλούσια εικαστική βιβλιοθήκη και το ανάκλιντρο, είναι ένας συμπυκνωμένος πολυχώρος που μπορεί να κρατήσει κάποιον για ώρες εκεί. «Μας ενδιαφέρει κατά τη διάρκεια της μέρας να δουλεύουμε συγκεντρωμένα στα projects μας και στα διαλείμματα να συναντιόμαστε στο μικρό θεατράκι του χώρου, για ένα σύντομο snack στην αυλίτσα ή για μια κουβέντα που συχνά θα οδηγήσει σε νέα δημιουργικά projects» λένε οι δύο εικαστικοί.

Reelhub003.jpg?mtime=20200615181230#asset:191465

Η Δήμητρα Μαρίνη είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός (Ε.Μ.Π) και Εικαστικός (ΑΣΚΤ). Με την ομάδα της υλοποιεί ανεξάρτητα εικαστικά έργα καθώς και αναθέσεις εταιρικών συνεργατών της. Το εικαστικό και αρχιτεκτονικό της έργο έχει βραβευτεί 4 φορές σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Γιώργος Χατζησπύρου είναι Γραφιστας (Bachelor of Arts Honour In Graphic Design) και Εικαστικός (ΑΣΚΤ). Έχει βραβευτεί για το εικαστικό του έργο, ασχολείται με το graphic design και και το Street art.

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/Reelhubworkspace, Επικοινωνία: (+0030)2111181804, (+0030)6972890252

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr