NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τις συνομιλίες για την «ψηφιακή» φορολόγηση

Οι ΗΠΑ διακόπτουν τις συνομιλίες για την «ψηφιακή» φορολόγηση

Η κυβέρνηση Trump διέκοψε τις διαπραγματεύσεις με ευρωπαϊκές χώρες γύρω από την «ψηφιακή» φορολόγηση και προειδοποίησε ότι θα ανταποδώσει εάν προχωρήσουν με σχέδια επιβολής νέων φόρων σε αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, Facebook και Google.

Η απόφαση, που διαβιβάστηκε με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin προς τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, έρχεται τη στιγμή που έχουν καθυστερήσει οι παγκόσμιες συνομιλίες σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης του εμπορίου που πραγματοποιείται στο Διαδίκτυο, ιδίως σε χώρες όπου οι εταιρείες πωλούν αγαθά και υπηρεσίες αλλά δεν έχουν φυσική παρουσία.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι χώρες της Ευρώπης εργάζονται για να συγκρατήσουν την πανδημία και να στηρίξουν τις οικονομίες τους, ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών - συν την Ευρωπαϊκή Ένωση - επέβαλαν ή πρότειναν φόρους στην ψηφιακή δραστηριότητα, που θα ίσχυαν σε μεγάλο βαθμό και για τις αμερικανικές εταιρείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν με δασμούς ως αντίποινα και ανέπτυξαν σχέδια φορολόγησης μιας σειράς προϊόντων. Ο Πρόεδρος Trump απείλησε επίσης να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές εισαγωγές ως απάντηση στους φόρους.

Σε σχετική επιστολή, ο Mnuchin χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις ως «αδιέξοδο» και είπε ότι πρέπει να τεθούν σε αναμονή ενώ οι χώρες αντιμετωπίζουν την κρίση της δημόσιας υγείας. «Αυτή είναι μια εποχή που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση των οικονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από το Covid-19», έγραψε ο Mnuchin.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρότειναν μια παύση στις συνομιλίες για τη διεθνή φορολογία, ενώ οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 και ανοίγουν με ασφάλεια τις οικονομίες τους», δήλωσε η Monica Crowley, εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών.

Με πληροφορίες από nytimes

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr