NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

D. Marantis, Visa: Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στη διείσδυση των ανέπαφων συναλλαγών

D. Marantis, Visa: Η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στη διείσδυση των ανέπαφων συναλλαγών

Η Visa συμμετείχε ως Στρατηγικό Μέλος και Χρυσός Χορηγός στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 9-12 Ιουνίου.

Ο Πρέσβης Demetrios Marantis, Senior Vice President, Global Government Engagement της VISA Inc. και η Ανδριάνα Παππά, Επικεφαλής της Visa Ελλάδας, μίλησαν για επίκαιρα ζητήματα. Ο Demetrios Marantis, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η Ελλάδα για τη Visa. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Visa Inc, τόνισε ότι η Ελλάδα κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη σε σχέση με τη διείσδυση της τεχνολογίας των ανέπαφων συναλλαγών, μετά και την πρόσφατη αύξηση του ορίου.

Πρόκειται, όπως είπε, για έναν ιδιαίτερα ασφαλή τρόπο πληρωμής, όχι μόνο όσο αφορά στην ασφάλεια που παρέχει στον καταναλωτή εν μέσω της πρόσφατης πανδημίας, αλλά και ως αποτέλεσμα των καινοτόμων τεχνολογιών ασφάλειας που αναπτύσσει η Visa, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον τομέα της. Ανέφερε ως παράδειγμα, την αγορά εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανέπαφα με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που θα προσφέρει ευκολία και ασφάλεια στους πολίτες της Αθήνας και προστιθέμενη αξία στην πόλη ως δημοφιλή τουριστικό προορισμό .

Ο κ. Μαράντης συνέχισε λέγοντας ότι το μεγαλύτερο στοίχημα και δέσμευση της Visa, είναι η υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας και επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του Covid-19. Τόνισε ότι στη Visa εργάζονται σε παγκόσμια κλίμακα για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να ανακάμψουν, προσφέροντας τεχνογνωσία και λύσεις.

Σύντομα η Visa στην Ελλάδα, μέσω σχετικής καμπάνιας, θα παρέχει κίνητρα στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε καταστήματα της γειτονιάς προκειμένου να ενισχύσει και να βοηθήσει τις τοπικές οικονομίες να ανακάμψουν, δήλωσε ο κ. Μαράντης. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, το Visa Foundation έχει ήδη εξασφαλίσει 200 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να ανακάμψουν από την κρίση Covid-19, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα των γυναικών.

Ο Demetrios Marantis, είπε ότι ένα άλλο σημείο που πρέπει να ενισχύσουν οι μικρές επιχειρήσεις είναι η πρόσβασή τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς μόνο οι μισές από αυτές προσφέρουν υπηρεσίες ή αγαθά μέσω διαδικτύου. Για να βοηθήσει στον τομέα αυτό, η Visa στην Ελλάδα συνεργάζεται με εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Skroutz, προς όφελος των μικρών επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Ο κ. Μαράντης μίλησε επίσης για τα προγράμματα της Visa, όπως το Visa Innovation Program στη χώρα και το Visa Fast Track παγκοσμίως, με στόχο την υποστήριξη νεοφυών fintechs που αναπτύσσουν, γνωρίζοντας όσο λίγοι τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, καινοτόμες τεχνολογίες ψηφιακών πληρωμών. Στόχος μας, κατέληξε ο Demetrios Marantis, είναι να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση των οικονομιών των χωρών και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση Covid-19, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές. Τέλος, ο κ. Marantis είπε ότι είναι περήφανος για την ελληνική του καταγωγή, συνεχάρη την κυβέρνηση για την επιτυχή διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών, και κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα του ότι θα μπορέσει να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι.

Η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της Visa Ελλάδας, συμμετείχε σε συζήτηση για τον Μετασχηματισμό των Αστικών Συγκοινωνιών, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Νικόλαο Αθανασόπουλο και τον Καθηγητή Αλέξανδρο Καρυωτάκη, Διευθυντή Παραχωρήσεων στην Terna Energy. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός πιο έξυπνου, φιλικού και μηδενικών εκπομπών συστήματος δημόσιων συγκοινωνιών, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. «Η λύση των ανέπαφων πληρωμών με κάρτα θα εκσυγχρονίσει τις δημόσιες μεταφορές, καθιστώντας τη χώρα μας, την πόλη μας, πιο ελκυστική και θα μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα», δήλωσε η επικεφαλής της Visa Greece, Ανδριάνα Παππά. «Η VISA διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες παγκοσμίως με οργανισμούς μεταφορών, όπως ο ΟΑΣΑ, και έχει εφαρμόσει λύσεις για ανέπαφες πληρωμές εισιτηρίων σε πολλές πόλεις. 200 τέτοια έργα έχουν ολοκληρωθεί παγκοσμίως, ενώ 60 από αυτά ολοκληρώθηκαν μόνο μέσα στο 2019 ". Η κα Παππά κατέληξε λέγοντας ότι « Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, έδειξε ότι η αγορά εισιτηρίων ανέπαφα, αναφέρθηκε από τους Βρετανούς ως η σημαντικότερη βελτίωση στις αστικές μεταφορές της πόλης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr