NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

BeiDou: Η Κίνα εκτόξευσε τον τελευταίο δορυφόρο για τον αντίπαλο του GPS

BeiDou: Η Κίνα εκτόξευσε τον τελευταίο δορυφόρο για τον αντίπαλο του GPS
23_06_2020 | 12:44 23_06_2020 | 12:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

Η Κίνα έθεσε επιτυχώς σε τροχιά τον τελευταίο δορυφόρο στο σύστημα πλοήγησης BeiDou-3. Η συγκκεριμένη εξέλιξη θα επιτρέψει στην χώρα να μην βασίζεται πλέον στο αμερικανικό παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Το δίκτυο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελείται από 35 δορυφόρους και παρέχει παγκόσμια κάλυψη πλοήγησης. Έρχεται καθώς οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον αυξάνονται λόγω του κορονοϊού, του εμπορίου και του Χονγκ Κονγκ.

Η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, αλλά καθυστέρησε αφού εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα με τον πύραυλο σε δοκιμές. Η τρίτη έκδοση του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Beidou (BDS) προσφέρει μια εναλλακτική λύση στα GLONASS της Ρωσίας και στα ευρωπαϊκά συστήματα Galileo, καθώς και στο GPS της Αμερικής.

Το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς το Πεκίνο έχει παράσχει σημαντική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη συστημάτων υψηλής τεχνολογίας. Το 2003, η Κίνα έγινε η τρίτη χώρα που ξεκίνησε τη δική της διαστημική αποστολή. Έκτοτε, έχει κατασκευάσει έναν πειραματικό διαστημικό σταθμό και έχει στείλει δύο ανθρώπους στη Σελήνη.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr