NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Amazon: Σύσταση ταμείου 2 δισ. δολαρίων με στόχο τις βιώσιμες επενδύσεις

Amazon: Σύσταση ταμείου 2 δισ. δολαρίων με στόχο τις βιώσιμες επενδύσεις
24_06_2020 | 13:40 24_06_2020 | 13:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Amazon ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για επενδύσεις σε βιώσιμες τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει τη δέσμευσή της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση του Jeff Bezos νωρίτερα αυτό το έτος ότι θα δεσμεύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τον προσωπικό του πλούτο για επενδύσεις σε πρωτοβουλίες που μετριάζουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Το ταμείο που ανακοινώθηκε τώρα θα υποστηρίξει εταιρείες που μπορούν να βοηθήσουν τους υπογράφοντες τη δέσμευση να μειώσουν τον αντίκτυπό τους, σύμφωνα με δήλωση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon.

«Το Climate Pledge Fund θα προσπαθήσει να επενδύσει σε οραματιστές και καινοτόμους επιχειρηματίες που κατασκευάζουν προϊόντα και υπηρεσίες για να βοηθήσουν τις εταιρείες να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στον άνθρακα και να λειτουργήσουν πιο βιώσιμα», τόνισε ο Bezos.

«Θα εξεταστούν εταιρείες από όλο τον κόσμο, όλων των μεγεθών και σταδίων, από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις έως τις καθιερωμένες. Κάθε μελλοντική επένδυση θα κριθεί ως προς τη δυνατότητά της να επιταχύνει την πορεία προς μηδενικό άνθρακα και να βοηθήσει στην προστασία του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές».

Στη δήλωσή της, η Amazon σημείωσε ότι το Climate Pledge Fund θα επενδύσει σε εταιρείες σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, της παραγωγής ενέργειας, της αποθήκευσης και της χρήσης, της κατασκευής και των υλικών, της κυκλικής οικονομίας, των τροφίμων και της γεωργίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr