NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Η Ελλάδα στο σχέδιο των EBRD και UNWTO για την ανάκαμψη του τουρισμού

Η Ελλάδα στο σχέδιο των EBRD και UNWTO για την ανάκαμψη του τουρισμού
26_06_2020 | 14:29 26_06_2020 | 14:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων, Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα στις 38 οικονομίες στις οποίες επενδύει η Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανάλυση του UNWTO, όλοι οι παγκόσμιοι προορισμοί εισήγαγαν περιορισμούς στα ταξίδια ως απάντηση στο Covid-19, σε μια πρωτοφανή πράξη. Ενώ ορισμένοι προορισμοί αρχίζουν να αποσύρουν τους περιορισμούς, η κρίση δεν έχει τελειώσει και το lockdown οδήγησε σε μαζική πτώση των διεθνών τουριστικών αφίξεων.

Υπό το φως των πρωτοφανών γεγονότων, η EBRD και ο UNWTO συμφώνησαν να αναλάβουν άμεση δράση για να διευκολύνουν την ανάκαμψη του τουρισμού. Η υποστήριξη αυτή τη στιγμή προβλέπεται για ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Κροατίας, της Αιγύπτου, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Μαυροβουνίου, του Μαρόκου, της Τυνησίας, της Τουρκίας και του Ουζμπεκιστάν.

Η άμεση απόκριση περιλαμβάνει την καταγραφή του αντίκτυπου του Covid-19, σχέδια αποκατάστασης με κίνητρα για την αναζωογόνηση του τουριστικού τομέα, πρωτόκολλα για τη διασφάλιση αυξημένης ασφάλειας και υγιεινής των τουριστών και των εργαζομένων, marketing μέτρων που μπορούν να ενισχύσουν τη τουριστική ζήτηση, ανάπτυξη ικανοτήτων για τον τουρισμό και εκπαίδευση των τουριστικών επιχειρήσεων στον τομέα της υιοθέτησης των νέων πρωτοκόλλων. Ένα βασικό στοιχείο είναι η διατήρηση του ανθρώπινου κεφαλαίου καθώς και η προσαρμογή και ενίσχυση της συμπερίληψης.

Οι δύο οργανισμοί είναι μακροχρόνιοι εταίροι και υπέγραψαν ένα πρώτο μνημόνιο συνεργασίας το 2015, το οποίο ανανέωσαν το 2019. Αυτή η συνεργασία επεκτείνει την υφιστάμενη εταιρική σχέση και βασίζεται στο πρόσφατα εγκριθέν πακέτο τεχνικής βοήθειας για την ανάκαμψη του τουρισμού του UNWTO, το οποίο περιλαμβάνει τρεις πυλώνες μέσω των οποίων ο οργανισμός σχεδιάζει να βοηθήσει τον τομέα: 1) οικονομική ανάκαμψη, 2) μάρκετινγκ και προώθηση και 3) θεσμική ενίσχυση και οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Η EBRD δεσμεύεται να βοηθήσει τις περιφέρειες της να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να φτάσουν τα 21 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Τράπεζα θα στοχεύσει όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού και της φιλοξενίας, οι οποίοι επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την κρίση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr