NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

JA Εurope Enterprise Challenge 2020: Πρώτο βραβείο στην Κύπρο και την Aid4All

JA Εurope Enterprise Challenge 2020: Πρώτο βραβείο στην Κύπρο και την Aid4All

Τρία βραβεία κατέκτησε η Ελληνική ομάδα «Dr.IV» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη διαδικτυακή τελετή των βραβεύσεων του 17ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Europe Enterprise Challenge 2020» που φιλοξένησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Junior Achievement Greece, την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Οι 18 φοιτητικές ομάδες από 17 Ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίζονταν, ήταν διαδικτυακά συνδεδεμένες με το κεντρικό στούντιο, μάθαιναν live τα αποτελέσματα, και έβγαιναν «στον αέρα» για να πανηγυρίσουν και να ευχαριστήσουν για την κατάκτηση του βραβείου.

Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε κατά την ανακοίνωση του πρώτου βραβείου από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. «Καλύτερη Φοιτητική Start Up της Ευρώπης 2020» ανακηρύχθηκε η κοινωνική επιχείρηση «Αid4All» από την Κύπρο την οποία αποτελούν οι φοιτητές Γιώργος Μίσιης, Χρίστος Πίτσιλλος, Κωνσταντίνος Σαρρής, Αναστάσιος Χρυστοστόμου και Μαρίνος Χατζησταυρής.

Προϊόν της επιχείρησης είναι ένα καινοτόμο σύστημα επικοινωνίας για να «αισθάνονται» οι κωφοί αθλητές και αθλήτριες στα ομαδικά παιχνίδια. Μέσω ενός πομπού (σφυρίχτρας) κι ενός δέκτη (βραχιολιού με δόνηση) είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται άμεσα τα σφυρίγματα για παραβάσεις και να αντιδρούν ανάλογα.

Το προϊόν έχει δοκιμαστεί σε κωφούς αθλητές με εξαίρετα αποτελέσματα. Η επιτυχία της ομάδας από την Κύπρο ήταν μάλιστα διπλή καθώς κατάφερε να κερδίσει και το βραβείο του κοινού, το «Public Choice Award», συγκεντρώνοντας 10.000 ψήφους.

«Όλοι στον Οργανισμό JA Κύπρου είμαστε περήφανοι για την επιτυχία της εθνικής μας ομάδας, η οποία δούλεψε σκληρά εν μέσω ιδιαίτερα δύσκολων περιστάσεων και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Πολλά συγχαρητήρια στους νέους και στις νέες όλων των υπόλοιπων χωρών που δείχνουν τον δρόμο και ρίχνουν φως σε προβλήματα που ταλανίζουν όλη την ανθρωπότητα. Συγχαρητήρια στο Junior Achievement Europe και στο Junior Achievement Greece για μία άρτια ψηφιακή διοργάνωση», δήλωσε η CEO του Junior Achievement Cyprus, Αντιγόνη Κωμοδίκη.

Το JA Greece είχε ετοιμάσει, ως έκπληξη, ένα αληθινό πρώτο βραβείο, όμοιο με το εικονικό που φαινόταν στην οθόνη. Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Δημοσιογράφος και Διευθύντρια Επικοινωνίας του JA Greece, Μαρία Γιαννέτου, κράτησε στα χέρια της το βραβείο, το έδειξε στην «Aid4All» και τους είπε ότι θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά για να το κρατήσουν ως ανάμνηση αυτής της μεγάλης επιτυχίας τους.

Στο χαιρετισμό της, πριν την ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τόνισε στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κοινό της διαδικτυακής εκδήλωσης ότι η Ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει ένθερμα τα προγράμματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. «Θεωρούμε ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία καθώς καλλιεργεί δεξιότητες που έχουν σχέση με την καινοτομία, την βιωματική γνώση και την συνεργατικότητα. Πριν από μερικές εβδομάδες περάσαμε νομοθεσία με την οποία η επιχειρηματικότητα αποτελεί μέρος του ωρολόγιου προγράμματος των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Άκης Σκέρτσος και Μαργαρίτης Σχοινάς απένειμαν το 2ο και 3ο βραβείο

Το δεύτερο βραβείο απένειμε στην ομάδα «Mized» από την Πορτογαλία, ο Υφυπουργός Παρά Τω Πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για το Συντονισμό της Κυβέρνησης, 'Ακης Σκέρτσος, ο οποίος μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει θερμά εδώ και πολλά χρόνια το Junior Achievement Greece. O κ. Σκέρτσος, έχοντας διατελέσει για 4 χρόνια Γ. Γραμματέας του JA Greece, δήλωσε ότι γνωρίζει εκ των έσω πόσο θετική επίδραση έχει στη ζωή των παιδιών η μαθητική και φοιτητική επιχειρηματικότητα και υπογράμμισε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προάγει το όραμα και την αποστολή του JA Greece στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται στην οικονομία, το δημόσιο τομέα και το εκπαιδευτικό σύστημα. Μετά από σύσταση του JA εισαγάγαμε την επιχειρηματικότητα σαν μάθημα επιλογής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συνεχίζουμε να κάνουμε μικρά και μεγάλα βήματα που αλλάζουν τη χώρα μας και δίνουν ώθηση στη νέα γενιά», κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Το τρίτο βραβείο απένειμε στην ομάδα «Stiles» από τη Μάλτα, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι είναι πολύ μεγάλη η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο έργο του Junior Achievement και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σημαντική πρωτοβουλία για μια νέα ατζέντα δεξιοτήτων. «Εκεί θα τονίσουμε την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει τον επόμενο χρόνο σε μια «επανάσταση» όσον αφορά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην καρδιά αυτής της «επανάστασης», βρίσκεται η επιχειρηματικότητα. Οι επιχειρηματικές δεξιότητες είναι πολύ σημαντικές για να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας και να λύσουμε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Τρία βραβεία στην ελληνική ομάδα «Dr.IV»!

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ελληνική ομάδα «Dr.IV» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ενθουσίασε την κριτική επιτροπή της πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας ΑVANADE και κατέκτησε το βραβείο ψηφιακής καινοτομίας Avanade Digital Innovation Award 2020. Το Dr.IV είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρησης και παρακολούθησης ορών στα νοσοκομεία και τις κλινικές που σώζει ζωές. Με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things, το «Dr.IV» ειδοποιεί άμεσα στο κινητό το νοσηλευτικό προσωπικό όταν προκύπτουν σφάλματα ορών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη και να αποφευχθεί επικίνδυνη επιπλοκή.

Σπουδαία διάκριση πέτυχαν τα μέλη της ομάδας Χριστιάννα Γεωργούλη και Αντώνης Φάρος που κέρδισαν το «Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» - «JA Europe Alumni Leadership Award 2020» του διαγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 5 νικητές του βραβείου, οι 2 ήταν μέλη της ελληνικής ομάδας «Dr.IV»! Οι φοιτητές του ΟΠΑ είναι ενθουσιασμένοι και κάνουν λόγο για μια αξέχαστη εμπειρία. «Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι μια ιδέα που ξεκίνησε μέσα από ένα πανεπιστημιακό μάθημα θα έφτανε σε σημείο να εκπροσωπεί τη χώρα και το πανεπιστήμιό μας σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς. Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που πέρα από την συμμετοχή μας, καταφέραμε να κερδίσουμε το «Αvanade Digital Innovation Award 2020».

Το Junior Achievement Greece μας έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την Start-Up ιδέα μας, Dr. IV, και μας βοήθησε να προχωρήσουμε στα επόμενά μας βήματα. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας, στο JA Greece, στο JA Europe και σε όσους αντιπροσώπους εταιρειών μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσαν τα μέλη της ομάδας, Χριστιάννα Γεωργούλη, Αντώνης Φάρος και Γιάννης Βούγιας.

Οι κορυφαίοι ομιλητές του «JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Ο Διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εντυπωσίασε το διεθνές κοινό με τις έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες των φοιτητών της Ευρώπης και τα μηνύματα αισιοδοξίας που μετέφεραν οι σπουδαίοι ομιλητές που συμμετείχαν:

  • η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου,
  • η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη,
  • η Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, Mariya Gabriel,
  • η Ευρωβουλευτής Μartina Dlabajova,
  • o CEO του JA Europe Salvatore Nigro,
  • o Πρόεδρος του JA Europe Adam Warby,
  • o CEO του JA Worldwide Αsheesh Advani,
  • o Πρόεδρος του JA Worldwide Francesco Vanni dArchirafi,
  • o Πρόεδρος του JA Greece Mάρκος Βερέμης,
  • ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Eυρώπης Αργύρης Τζικόπουλος,
  • ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας και Αντιπρόεδρος του JA Greece Aιμίλιος Κυριάκου,
  • ο Γενικός Διευθυντής της ΜetLife Ελλάδος και Κύπρου Κυριάκος Αποστολίδης,
  • η φοιτήτρια-υπότροφος του JA Greece Mαρία Κοκάλα,
  • ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Δουκίδης,
  • ο Διευθυντής Επικοινωνίας και CSR της Intrasoft International Γιάννος Κοντραφούρης

κ.ά.

Όλα τα αποτελέσματα του «JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Οι νικητές όλων των βραβείων είναι οι εξής:

  • «JA Europe Αlumni Leadership Award»: Daniel Jennings (UK), Christianna Georgouli (Greece), Antonis Faros (Greece), Pauline Lacherade (France) Martynas Ziurys (Lithouania)
  • «Public Choice Award»: «Aid4All» - Cyprus
  • «MetLife Customer Focus Award 2020»: «Pure World» - UK
  • «Citi Sustainability Solutions Award 2020»: «Shamp-pop» - Belgium FL
  • «Avanade Digital Innovation Award»: «Dr.IV» – Greece
  • «Microsoft JA Tech for the Future Award»: «WHISP» – Bulgaria

3ο BΡΑΒΕΙΟ: «Stiles» - Μάλτα

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: «Μized» - Πορτογαλία

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: «Αid4All» - Κύπρος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr