NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​Αύριο ξεκινά το 8ο Regional Growth Conference στo Achaia Clauss στην Πάτρα​

​Αύριο ξεκινά το 8ο Regional Growth Conference στo Achaia Clauss στην Πάτρα​
01_07_2020 | 14:56 01_07_2020 | 14:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ξεκινά αύριο, 2 Ιουλίου, τις εργασίες του το 8th Regional Growth Conference στην Πάτρα, το πρώτο Συνέδριο με φυσική παρουσία μετά τη δοκιμασία της πανδημίας και του lockdown, που απότομα πάτησε το pause σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς. Όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, ενώ, φυσικά, θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου και online, μιας και οι συνδέσεις θα είναι συνεχείς.

Την πρώτη μέρα του 8th RGC, την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 16:00 μμ, θα λάβει χώρα το ένα από τα δύο digital sessions, που αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέμα του οι Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μία άκρως σημαντική συζήτηση, που θα γίνει online, για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα στη χώρα μας, αλλά και στα γειτονικά κράτη.

Ειδικότερα σκοπός του συγκεκριμένου digital session είναι η ανάλυση των μεταβαλλόμενων ισορροπιών -συχνά ισορροπιών «του τρόμου»- στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι το γεωπολιτικό περιβάλλον διακρίνεται από αστάθεια όσο και από ρευστότητα, οπότε η ελληνική εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις διαρκώς, για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και για την εδραίωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σταθερές δεκαετιών κλονίζονται και νέα δεδομένα δημιουργούνται. Η σωστή «ανάγνωση» των εξελίξεων στον βαλκανικό και στον μεσογειακό μας περίγυρο και η έγκαιρη διάγνωση των απειλών και των ευκαιριών, που κάθε φορά προκύπτουν, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής.

Η ψηφιακή συζήτηση είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου θα γίνει το δεύτερο digital session στις 11:00 πμ, με θέμα την Πράσινη και Βιώσιμη Ανάπτυξη για την κοινωνία και για το μέλλον μας.

Εθνικά συμφέροντα υπονομεύουν τις ελλιπείς προσπάθειες των διεθνών οργανισμών για το πολύ σημαντικό φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Πιο χαρακτηριστική όλων η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού, γεγονός που έχει θορυβήσει όλους όσοι παλεύουν για τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

Αναμφισβήτητα οι στόχοι του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη (SDGs) και η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα απαιτούν γενναίες αλλαγές από κάθε χώρα και αποφασιστικές κινήσεις από τις κυβερνήσεις, τις κοινωνίες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα. Όμως παρόλο που έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την επίτευξη μέρους των στόχων (SDGs), καμία χώρα δεν είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι έχει θέσει τις βάσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί στο σύνολό τους.

Η συζήτηση τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Έρευνας στην Κοινωνικό-Οικονομική και Περιβαλλοντική Αειφορία» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεταξύ των ομιλητών και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr