NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕΤΤ: Τα συμπεράσματα της 18ης συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αρχών ταχυδρομείων

ΕΕΤΤ: Τα συμπεράσματα της 18ης συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αρχών ταχυδρομείων
03_07_2020 | 11:07 03_07_2020 | 12:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

To Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες (ERGP) πραγματοποίησε διαδικτυακά την 18η Συνεδρίαση της Ολομέλειάς του, υπό την προεδρία του Δρα Σπύρου Παντελή, Αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, με την υποστήριξη του αντιπροέδρου κ. João Cadete de Matos, (Ρυθμιστική Αρχή Πορτογαλίας ANACOM).

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε το σχέδιο του Προγράμματος Εργασίας του ERGP για το έτος 2021, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 7 Ιουλίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σχέδιο του Προγράμματος Εργασίας επικεντρώνεται στη συμβολή του ERGP όσον αφορά την επικείμενη νέα Οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, η οποία αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2008, ενώ έκτοτε, ο ταχυδρομικός τομέας έχει αλλάξει σημαντικά. Επιπλέον, το σχέδιο δίνει έμφαση στις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στον ταχυδρομικό τομέα και προβλέπει, για το 2021, την εκπόνηση αναλυτικής έκθεσης που θα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία για τις επιχειρησιακές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε συνέχεια των ήδη δημοσιευμένων εκθέσεων του ERGP.

Η Ολομέλεια του ERGP ενέκρινε επίσης, τα σχέδια των εκθέσεων α) για τον προσδιορισμό εννοιών που αφορούν τον ταχυδρομικό τομέα και β) για καίρια θέματα καταναλωτών ταχυδρομικών υπηρεσιών, τα οποία επίσης θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση από τις 7 Ιουλίου ως και τις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Τέλος, η Ολομέλεια του ERGP αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία εκλογής προέδρου του Σώματος για τα έτη 2021 και 2022. Σημειώνεται ότι οι εκλογές για το 2021 κρίθηκαν απαραίτητες, λόγω της παύσης του κ. Μ.Cichy από τα καθήκοντά του προέδρου της Πολωνικής Αρχής (UKE), ο οποίος είχε εκλεγεί πρόεδρος του ERGP για το συγκεκριμένο έτος. Tο ERGP εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός αυτό και επανέλαβε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών ρυθμιστικών αρχών, όπως κατοχυρώνεται στο δίκαιο της ΕΕ, έχει ύψιστη σημασία για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr