NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Γυμναστήρια: Οι επιπτώσεις της πανδημίας και η επόμενη ημέρα

Γυμναστήρια: Οι επιπτώσεις της πανδημίας και η επόμενη ημέρα

​Η αλήθεια είναι πως σήμερα, στον κλάδο των γυμναστηρίων, τα πράγματα φαίνονται δύσκολα, αλλά αυτό που μετράει είναι η καλή οργάνωση. Κάθε χώρος γυμναστικής θα πρέπει να μπορεί να προσφέρει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες, πάντα σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάζουμε για άδεια γυμναστήρια, ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, ζητάει διακοπή ή και επιστροφή συνδρομών. Αυτό είναι η μια όψη του νομίσματος. Από την άλλη, αυτό που παρατηρούμε, είναι πως υπάρχει ανάγκη για σωστή γυμναστική σε χώρους που θα μπορεί ο ασκούμενος να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Η πανδημία ήρθε στην πιο καλή οικονομικά περίοδο για τα γυμναστήρια. Σε μήνες όπως ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος, τα γυμναστήρια κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο όλης της χρονιάς. Ο κόσμος τέτοια περίοδο βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με το σώμα του. Άρα, η ζημιά ήταν τεράστια και ίσως καθοριστική για μερικούς χώρους γυμναστικής, αφού πολλοί μετά το lockdown δεν κατάφεραν να συνεχίσουν και να επαναλειτουργήσουν.

Ειδικά οι μεγάλες αλυσίδες που μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολλά μέλη και δεν λειτουργούσαν με ραντεβού, τώρα πρέπει να αλλάξουν εντελώς τους κανόνες λειτουργίας τους και να ζητηθεί από προσωπικό αλλά και από μέλη να εφαρμόσουν πλήρως κάτι που δεν είναι απλό και κατανοητό από όλους.

Βέβαια, ας μην εστιάζουμε μόνο στα αρνητικά, υπάρχουν και θετικές πλευρές. Πολλοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να γυμνάζονται εν μέσω πανδημίας και κατάλαβαν την ουσιαστική σημασία της γυμναστικής και του καλού τρόπου ζωής. Άρα, είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη συνθήκη οδηγεί κοντά σε ειδικούς στα θέματα άσκησης. Επίσης, δημιουργήθηκαν νέοι τρόποι γυμναστικής όπως η virtual γυμναστική που δεν ήταν τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα και που θα παραμείνει για αρκετό καιρό ως μια εναλλακτική μορφή προπόνησης.

Τα επόμενα βήματα

Η γυμναστική δεν ήταν ποτέ trend και δεν θα γίνει. Στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες πιο ευνοϊκές και ποιοτικές, εφόσον ασχολούμαστε με το ανθρώπινο σώμα, την υγεία και άρα την ανθρώπινη ψυχολογία. Η υπηρεσία πρέπει είναι πολύ εξειδικευμένη και να βλέπει ο κόσμος τρόπους να μάθει να γυμνάζεται σωστά και πάντα με ασφάλεια. Είναι σημαντικό λοιπόν να τηρηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός μελών και οι αθλούμενοι να δεσμεύουν τα ραντεβού τους ανά ώρα προπόνησης.

Ίσως αν μπορούσε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο να προπονείται και εκτός γυμναστηρίου με ασκησιολόγιο, απλό και σωστά δομημένο από τον προσωπικό του γυμναστή, θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης, ένας συνδυασμός virtual προπόνησης με αντίστοιχη προπόνηση και στο γυμναστήριο θα ήταν μια καλή λύση. Tέλος, είναι πολύ αποτελεσματικά και με μεγάλη ζήτηση τα Fitness Retreats περιορισμένου αριθμού ατόμων. Ο συνδυασμός διακοπών με άσκηση είναι αρκετά τονωτικός, βοηθάει την ψυχολογία και τη σχέση που χτίζουν οι συμμετέχοντες με την άθληση αλλά και με το εκάστοτε γυμναστήριο.

Κάνεις αυτό που σου αρέσει και το κάνεις με πάθος, όσο δύσκολα και αν μοιάζουν τα πράγματα. Όταν μπορείς και προσαρμόζεσαι τότε δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πετύχεις. Στόχος είναι να αντιληφθεί ο κόσμος ότι πρέπει να παίρνει κάτι αποκλειστικό από τη γυμναστική του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr