NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο ESM εκταμίευσε το πακέτο των 644 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα

Ο ESM εκταμίευσε το πακέτο των 644 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα
07_07_2020 | 14:31 07_07_2020 | 14:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε σήμερα να καταργήσει την προσαύξηση του επιτοκίου για δάνειο του 2012, που αφορά στην περίοδο μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2020 και 17ης Ιουνίου 2020, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα το 2018. Η αξία της μείωσης ανέρχεται σε 103,64 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα μεταβιβάσει στην Ελλάδα το ποσό των 644,42 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

«Κατά την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup τον Ιούνιο του 2020, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την αποδέσμευση των κεφαλαίων που συνδέονται με αυτές.

Η Ελλάδα, όπως και όλα τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, έχει πληγεί δυσμενώς από την πανδημία Covid-19. Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα με μια αποφασιστική και αποτελεσματική πολιτική απάντηση, τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού όσο και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων οικονομικής και φορολογικής στήριξης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM και Διευθύνων Σύμβουλος του EFSF Klaus Regling.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr