NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΣΕΠΕΕ: Πτώση 31% στις λιανικές πωλήσεις το α΄ τρίμηνο 2020 στην ΕΕ

ΣΕΠΕΕ: Πτώση 31% στις λιανικές πωλήσεις το α΄ τρίμηνο 2020 στην ΕΕ

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το 1ο τρίμηνο του 2020

Τα πρώτα σημάδια ύφεσης επηρεαζόμενος από την πανδημία Covid-19 εμφάνισε ο κλάδος ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕΕ.

Παρόλο που η πανδημία στην Ευρώπη ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου, οι αρνητικές επιπτώσεις της, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, εμφανίζονται σε όλους τους δείκτες του 1ου τριμήνου.

Ειδικότερα: Η παραγωγή κατέγραψε πτώση 28% στην ένδυση και 16,8% στην κλωστοϋφαντουργία. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στην ένδυση κατά 12% και στην κλωστοϋφαντουργία κατά 8%.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 4,9% στην ένδυση και 1,5% στην κλωστοϋφαντουργία.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 5,2%. Στην ένδυση η μείωση ανήλθε σε 5,8% και σε αξία στα 8,6 δισ. ευρώ. Στην κλωστοϋφαντουργία μείωση ήταν 4,4% και η αξία των εξαγωγών ανήλθε σε 6,5 δισ. ευρώ.

Οι εισαγωγές επίσης μειώθηκαν κατά 4,6%. Στην ένδυση -5,7% (19 δις ευρώ) και στην κλωστοϋφαντουργία -2% (7,6 δισ. ευρώ).

Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πρωτοφανή πτώση 31%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ένδυσης- Κλωστοϋφαντουργίας EURATEX, το 2020 εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου θα είναι μειωμένος κατά περίπου 50 δισ. ευρώ (-30%) λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr