NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ελλάδα συμμετέχει στη συμφωνία για τον επαναπατρισμό ναυτικών

Η Ελλάδα συμμετέχει στη συμφωνία για τον επαναπατρισμό ναυτικών

Δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Σιγκαπούρης αλλά και της Ελλάδας συμφώνησαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να επιστρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί στην πατρίδα τους, αφού βρίσκονται στη θάλασσα για πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας.

Περίπου 200.000 ναυτικοί επηρεάζονται, με τους περιορισμούς ταξιδιού γύρω από τον COVID-19 να καθιστούν σχεδόν αδύνατη την εναλλαγή πληρωμάτων σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Πολλοί βρίσκονται στη θάλασσα για περισσότερο από το όριο των 11 μηνών που ορίζεται σε σύμβαση.

Αξιωματούχοι της ναυτιλιακής βιομηχανίας λένε ότι πολλοί ναυτικοί βρίσκονται σε οριακό σημείο, σε μια κατάσταση που τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει ως «ανθρωπιστική κρίση». Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις ναυτιλιακής πρόνοιας προειδοποίησαν για αύξηση των αυτοκτονιών.

Σε μια εικονική σύνοδο κορυφής που διοργανώθηκε από τη Βρετανία, εκπρόσωποι της Δανίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ινδονησίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, των Φιλιππίνων, της Σαουδικής Αραβίας, της Σιγκαπούρης, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Ηνωμένων Πολιτειών συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορα για τους ναυτικούς και να αυξήσουν τις πτήσεις για την επιτάχυνση των προσπαθειών επαναπατρισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr