NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δικαστική «νίκη» της Apple στη φορολογική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δικαστική «νίκη» της Apple στη φορολογική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
15_07_2020 | 12:51 15_07_2020 | 12:52
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Apple κέρδισε δικαστική υπόθεση την Τετάρτη εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για μια διαμάχη σχετικά με 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους φόρους στην Ιρλανδία.

Σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση-ορόσημο, το γενικό δικαστήριο της ΕΕ αποφάσισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπήρχε πλεονέκτημα που δόθηκε από την ιρλανδική κυβέρνηση στον τεχνολογικό γίγαντα των ΗΠΑ.

Η Κομισιόν είχε καταλήξει, με απόφαση της, ότι η ιρλανδική κυβέρνηση χορήγησε παράνομα φορολογικά οφέλη στην Apple και την διέταξε να ανακτήσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ΕΕ τόνιζε τότε ότι η Ιρλανδία επέτρεψε στην Apple να πληρώσει «σημαντικά λιγότερους φόρους από άλλες επιχειρήσεις για πολλά χρόνια».

Η ιρλανδική κυβέρνηση και η Apple αποφάσισαν να προσφύγουν στην απόφαση της Επιτροπής, με την τελευταία να υποστηρίζει ότι η εντολή αποπληρωμής των φόρων «αψηφά την πραγματικότητα και την κοινή λογική».

Μετά τη δικαστική απόφαση, η ιρλανδική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν πάντοτε σαφές πως «δεν υπήρχε ειδική μεταχείριση στις δύο εταιρείες της Apple» και ότι «το σωστό ποσοστό του ιρλανδικού φόρου χρεώθηκε σύμφωνα με την ιρλανδική φορολογία».

Με πληροφορίες από cnbc

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr