NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Delio Food Hub: Το γαστρονομικό project που στηρίζει τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών

Delio Food Hub: Το γαστρονομικό project που στηρίζει τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών
17_07_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Κουβαλώντας τεράστια εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας και έχοντας εργαστεί σε περιοδικά και sites του κλάδου, ο Χάρης Τζανής αποφάσισε να μετατρέψει την αγάπη του για τα ελληνικά προϊόντα σε επιχείρηση.

Διακρίνοντας ένα κενό μεταξύ της πρωτογενούς παραγωγής μικρών Ελλήνων παραγωγών και της εστίασης, αποφάσισε να μεταπηδήσει από τον χώρο της δημοσιογραφίας σε αυτόν της διανομής προϊόντων. «Με αυτόν τον τρόπο σκέφτηκα πως θα μπορούσα να προσφέρω πραγματικά στη χώρα μου και σε αυτό που αγαπώ περισσότερο, στα προϊόντά της», μας εξηγεί ο ίδιος. Κάπως έτσι και με πολλή προσπάθεια, έφτασε στην ίδρυση του Delio Food Hub.

-Πώς θα περιγράφατε το Delio Food Hub; Τι ακριβώς είναι;

Το Delio Food Hub – Delicatesseria είναι ένα διττό γαστρονομικό project που ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του στο νέο του χώρο στο Κουκάκι, στα μέσα Μαΐου του 2020. Πρόκειται για έναν κόμβο διανομής προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών που το πρωί λειτουργεί ως χονδρική για επαγγελματίες της εστίασης, ενώ τα απογεύματα μετατρέπεται σε ελληνική delicatesseria.

-Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος από την επιχείρησή σας;

To Delio Food Hub είναι πλατφόρμα αξιολόγησης, συλλογής και διανομής χονδρικής, προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών σε χώρους εστίασης, τουρισμού και καταστημάτων τροφίμων. Τα προϊόντα αυτά έρχονται να καλύψουν ανάγκες για παροχή υψηλότερης ποιότητας στους χώρους εστίασης και του τουρισμού προσφέροντας ευκαιρίες διαφοροποίησης και εμπειρίας. Τοπικότητα, ταυτότητα, μοναδικότητα, ποιότητα είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων.

Από την άλλη, η Delicatesseria είναι ένα πρωτότυπο concept καθώς παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει μια γαστρονομική εμπειρία, που φτάνει έως και ένα πλήρες δείπνο 5 πιάτων/άτομο, χωρίς κουζίνα ή μαγείρεμα εκείνη τη στιγμή. Όλα τα πιάτα αποτελούνται από προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Απευθύνεται σε foodies που αναζητούν αληθινές γεύσεις και όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τη νοστιμιά της ελληνικής παραγωγής.

Όλα το project βασίζεται στην ξεχωριστή πρώτη ύλη που έχουμε στην Ελλάδα και η οποία είναι αξεπέραστη, μας εξηγεί ο Χάρης. Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη μεγάλες παραγωγές, απόλυτη συνέπεια στην παραγωγή, γνώσεις marketing, αλλά η Ελλάδα προσφέρει αυθεντικότητα μέσα από τις πρωτογενείς γεύσεις που παράγει. Χαρακτηριστικά μας λέει πως θυμάται έναν σημαντικό Γάλλο pastry σεφ όταν δοκίμασε για πρώτη φορά ελληνικά ροδοπέταλα και από τότε κουβαλά πάντα στις αποσκευές του ένα κουτάκι.

1_200716_121456.png?mtime=20200716121456#asset:198021


-Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Delio Food Hub;

Η καλή γνώση των προϊόντων και των παραγωγών καθώς και γνώση για τις ανάγκες της εστίασης. Έτσι μπορώ να δίνω λύσεις ουσιαστικές στους σεφ, ενώ διαθέτω και τα προϊόντα των παραγωγών στα κατάλληλα κάθε φορά κοινά. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα μιας μικρής, ευέλικτης εταιρείας με βαθιά γνώση του αντικειμένου της.

-Πώς σας έχει υποδεχθεί το κοινό;

Οι αντιδράσεις είναι ενθαρρυντικές καθώς καλύπτουμε πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Επιπρόσθετα, στη Delicatesseria η ευχαρίστηση του κόσμου και η ανακάλυψη νέων γεύσεων είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς.

-Ήταν δύσκολο το εγχείρημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Ειδικά μέσα στη περίοδο του κορωνοϊού.

Ήταν πραγματικά δύσκολο καθώς ο χώρος της Εστίασης και του Τουρισμού σταμάτησαν τη απότομα σε ένα απόγευμα. Ξαφνικά τη στιγμή που είσαι έτοιμος να εκκινήσεις το πελατολόγιο σου παγώνει, οι προμηθευτές μπαίνουν σε αναστολή και οι δραστηριότητες σταματούν. Δεν νομίζω οτι υπήρξε δυσκολότερο timing για τον τομέα μας, ειδικά λίγο πριν ανοίξει η καλοκαιρινή σεζόν.

Όταν ρωτάμε τον Χάρη πώς φαντάζεται την επιχείρησή του στα επόμενα 5 χρόνια, μας απαντά πως κανείς δε μπορεί πια να φαντάζεται πράγματα και πως το μόνο σίγουρο παραμένει το όραμα για προμήθεια ποιοτικών προϊόντων μικρών Ελλήνων παραγωγών στην εστίαση και η συμβολή για ανάπτυξη μιας ελληνικής κουζίνας με χαρακτήρα και παγκόσμια αναγνώριση. «Αυτό το όραμα θα υπηρετήσω μέχρι τέλους και ελπίζω σε 5 χρόνια να δω απο μια Delicatesseria σε κάθε μεγάλη πόλη του εξωτερικού», προσθέτει.

3_200716_111555.png?mtime=20200716111554#asset:197997


-Με ποιο τρόπο σας βοήθησε το The People’s Trust;

Η βοήθεια του The People’s Trust ήταν σημαντική και αποδεικνύεται εκ των υστέρων καταλυτική. Χωρίς το The People’s Trust σήμερα δεν θα υπήρχα, θα είχα κλείσει πριν καν ανοίξω. Με τη βοήθεια του The People’s Trust διαμόρφωσα τον χώρο στο Κουκάκι έτσι ώστε να μεγαλώσει η επιχείρησή μου και να αναβαθμιστεί τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αισθητική.

-Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Νομίζω πως η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χρειάζεται πραγματική στήριξη για να μπορέσει να αποδώσει και να βοηθήσει την ελληνική οικονομία. Σε μια εποχή που οι χρηματοδοτήσεις από το πιστωτικό σύστημα είναι δύσκολες, ενώ ταυτόχρονα οι οικονομικές συνθήκες, που μεταβάλλονται ραγδαία, δημιουργούν αστάθεια και ανασφάλεια, οργανισμοί όπως το The People’s Trust και η βοήθειά τους είναι ζωτικής σημασίας για μικρούς επιχειρηματίες με όραμα. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Το Campsaround έχει υποστηριχθεί από το The People’s Trust του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, έναν ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Παρέχει μικροχρηματοδοτήσεις έως €15.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης για τους ωφελούμενούς του. Ο οργανισμός έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω άμεσα βιώσιμων επιχειρήσεων για τις οποίες δεν υπάρχουν άλλες πηγές χρηματοδότησης.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr