NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020: Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις

Έκθεση ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020: Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις

Παρουσιάστηκε η έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 2020 με τίτλο «Ψηφιακός μετασχηματισμός και μικρές επιχειρήσεις», με στόχο την ανάδειξη των βασικότερων πτυχών και προεκτάσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την έρευνα είναι πως η έλευση της νέας «ψηφιακής εποχής» διαγράφει ένα διευρυμένο ορίζοντα παραγωγικών και επιχειρηματικών δυνατοτήτων αλλά και προκλήσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη διαμόρφωσης ενός αναθεωρημένου πλαισίου ενεργητικών πολιτικών ψηφιακής ανάπτυξης με διακριτή και ειδικότερη στόχευση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στα κύρια ευρήματα εντοπίζεται πως:

  • Οι πολιτικές ψηφιακής ανάπτυξης χρειάζεται να έχουν διαφοροποιημένη στόχευση ανάμεσα στις δυναμικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να ακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς το τρέχον ψηφιακό κύμα και σε εκείνες που λόγω περιορισμένου βαθμού ψηφιακής ωριμότητας επικεντρώνονται στην ικανοποίηση βασικών ψηφιακών αναγκών.
  • Ο περιορισμένος επενδυτικός και επιχειρηματικός ορίζοντας μεγάλου τμήματος των μικρών επιχειρήσεων, ωθεί τις αντίστοιχες τεχνολογικές επιλογές σε κατηγορίες που είναι απολύτως απαραίτητες για την παραγωγική συντήρηση και τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης παρά για την παραγωγική εμβάθυνση και τον τεχνολογικό και παραγωγικό μετασχηματισμό.
  • Οι αναδυόμενες προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης αναθεωρημένων και στοχευμένων πολιτικών ψηφιακής ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς χαμηλής και μέσης τεχνολογικής εξειδίκευσης.
infographic_gsevee_2020.jpg?mtime=20200716123528#asset:198038

Δείτε την έκθεση, σε μορφή pdf, εδώ: https://imegsevee.gr/wp-content/uploads/2020/07/Ετήσια-Έκθεση-ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ_2020_FINAL-1.pdf

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr