NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ελλάδα - Γαλλία σε αναζήτηση ενισχυμένου πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη

Ελλάδα - Γαλλία σε αναζήτηση ενισχυμένου πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη

Γαλλία και Ελλάδα διακρίνονται για τους ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς και τον αμοιβαίο σεβασμό. 120 περίπου γαλλικές επιχειρήσεις επέλεξαν να παραμείνουν στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κορυφαίο παράδειγμα συνεργασίας με ανταλλαγή τεχνογνωσίας το μέγα κατασκευαστικό έργο υποδομών της Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου από την Vinci.

Με επίτιμο ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο χτες, 16 Ιουλίου, διοργάνωσε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών, διπλωματικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τις νέες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στην μετά Covid-19 εποχή και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Αναφερόμενος στα βασικά της «Κοινής δήλωσης» που υπεγράφη στις 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του επενδυτικού φόρουμ που διοργάνωσε το Γαλλικό Επιμελητήριο, εξήρε μεταξύ άλλων τις σχέσεις των δύο χωρών.

Έντονο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γαλλίας προς την Ελλάδα, η οποία εστιάζει σε επτά κύριους τομείς επιχειρηματικότητας, στις μεταφορές – κατασκευές – περιφερειακές υποδομές – ευκαιρίες που προσφέρουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια, στα φαρμακευτικά, στον τουρισμό – ξενοδοχεία, στην διαχείριση των υδάτων – αποβλήτων, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην τεχνολογία – καινοτομία – μηχανική, στην διατροφή και τον αγροτικό τομέα.

Στην ενέργεια, η Γαλλία εστιάζει σε διάφορα μέρη των συνολικών έργων, τα οποία στοχεύουν να μεταμορφώσουν την Ελλάδα σε κεντρικό κόμβο της Μεσογείου.

Ελλάδα - Γαλλία σε αναζήτηση ενισχυμένου πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη
Άποψη από την χθεσινή εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικό Επιμελητήριο με επίτιμο ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Στο τομέα της διπλωματίας η Ελλάδα παγκοσμίως αντιμετωπίζει προκλήσεις στο επίπεδο της άμυνας, της ασφάλειας και το μεταναστευτικό. Η σταθερότητα της χώρας στην περιοχή της Μεσογείου βασίζεται στους σωστούς χειρισμούς συμπεριλαμβανομένου και του μεταναστευτικού.

Οι Γάλλοι επενδυτές αναζητούν σταθερό πολιτικό, νομοθετικό, διοικητικό και οικονομικό περιβάλλον προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr