NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ισραηλινή startup φτιάχνει μπριζόλες μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης

Ισραηλινή startup φτιάχνει μπριζόλες μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης
20_07_2020 | 11:59 20_07_2020 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Η ισραηλινή startup Redefine Meat παρουσίασε αυτό που η ίδια αποκαλεί την πρώτη φυτική μπριζόλα στον κόσμο που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει το κρέας, το οποίο ονομάζει Alt-Steak, σε επιλεγμένα εστιατόρια στο Ισραήλ μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Το προϊόν θα προσφερθεί ως εναλλακτική, με την επιλογή να παραγγείλει κάποιος την τυπωμένη μπριζόλα αντί για την κανονική επιλογή κρέατος, σύμφωνα με τον CEO της Redefine Meat και συνιδρυτή Eshchar Ben-Shitrit.

Με feedback από υψηλού επιπέδου σεφ και κρεοπωλεία, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει την παραγωγή των εκτυπωτών τρισδιάστατου κρέατος και των σκευασμάτων εναλλακτικού κρέατος, με τη διανομή στην αγορά να προγραμματίζεται για το 2021.

Έχοντας ιδρυθεί στις αρχές του 2018 ως Jet Eat από τον «πρώην καταναλωτή κρέατος» Ben-Shitrit, η Redefine Meat προσπαθεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση vegan χρησιμοποιώντας ψηφιακές διαδικασίες, προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση κρέατος και τα απόβλητα τροφίμων.

Η εταιρεία ανέπτυξε τεχνολογία για βιομηχανική τρισδιάστατη εκτύπωση υποκατάστατων vegan κρέατος χρησιμοποιώντας φυτικά σκευάσματα. Εκτυπώνοντας με πολλά υλικά, η Redefine Meat λέει ότι μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμες μπριζόλες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, χωρίς χοληστερόλη, που μοιάζουν, μαγειρεύονται και έχουν γεύση βόειου κρέατος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr