NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Ιαπωνία επιδοτεί εταιρείες για να μειώσει την εξάρτηση από τα κινεζικά εργοστάσια

Η Ιαπωνία επιδοτεί εταιρείες για να μειώσει την εξάρτηση από τα κινεζικά εργοστάσια
20_07_2020 | 13:16 20_07_2020 | 13:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Βιομηχανία

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα αρχίσει να επιδοτεί ορισμένες εταιρείες για να επενδύσουν σε εργοστάσια στην χώρα και τη Νοτιοανατολική Ασία, ως μέρος των προσπαθειών για τη μείωση της εξάρτησης από την παραγωγή στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, 57 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας μασκών προσώπου Iris Ohyama και της Sharp Corp, θα λάβουν συνολικά 57,4 δισεκατομμύρια γιεν (536 εκατομμύρια δολάρια) σε επιδοτήσεις από την κυβέρνηση για επενδύσεις στην Ιαπωνία. Άλλες 30 εταιρείες θα λάβουν χρήματα για επενδύσεις στο Βιετνάμ, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη και άλλα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, η οποία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το χρηματικό ποσό.

Παρόλο που η δήλωση δεν αναφέρει ρητά ότι τα χρήματα στοχεύουν στην απομάκρυνση της παραγωγής από την Κίνα, ο πρωθυπουργός Shinzo Abe δήλωσε τον Μάρτιο ότι η Ιαπωνία πρέπει να φέρει την παραγωγή πίσω ή να την διαφοροποιήσει στα έθνη της Ασίας και αλλού, για να μειώσει την εξάρτηση σε οποιαδήποτε χώρα όπως η Κίνα.

Η κυβέρνηση θα πληρώσει συνολικά 70 δισεκατομμύρια γιεν σε αυτόν τον γύρο, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei. Οι πληρωμές προέρχονται από 243,5 δισεκατομμύρια γιεν που η κυβέρνηση είχε δεσμεύσει τον Απρίλιο για να μειώσει την εξάρτηση από τις κινεζικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Με πληροφορίες από bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr