NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 57 ετών οι εξαγωγές της Ν. Κορέας

Στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων 57 ετών οι εξαγωγές της Ν. Κορέας

​Η Ν. Κορέα, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, σημείωσε πτώση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 2,9% σε ετήσια βάση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το 1998.

Οι εξαγωγές της χώρας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% της συγκεκριμένης οικονομίας, παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κάμψη, καθώς βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από το 1963.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Κορέας, Hong Nam-ki, παραμένει αισιόδοξος ότι η οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα. «Είναι πιθανό για εμάς να δούμε μια ανάκαμψη σε στιλ Κίνας το τρίτο τρίμηνο καθώς η πανδημία επιβραδύνεται και η δραστηριότητα στην παραγωγή στο εξωτερικό, στα σχολεία και στα νοσοκομεία συνεχίζεται», δήλωσε ο Hong.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει εφαρμόσει μέτρα τόνωσης ύψους 277 τρισεκατομμυρίων γουόν (231 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της. Ωστόσο, οι αρχές της χώρας, που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το εμπόριο, έχουν πολύ μικρό έλεγχο στις εξαγωγές, που ποικίλουν από τσιπ μνήμης υπολογιστών έως αυτοκίνητα.

Με πληροφορίες από bbc

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr