NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η Nvidia ετοιμάζουν ταχύτατο AI υπερυπολογιστή

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η Nvidia ετοιμάζουν ταχύτατο AI υπερυπολογιστή

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και η Nvidia παρουσίασαν ένα σχέδιο για την κατασκευή του ταχύτερου υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, προσφέροντας 700 petaflops απόδοσης AI.

Η προσπάθεια βασίζεται σε μια δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων, με 25 εκατομμύρια δολάρια από τον απόφοιτο του Πανεπιστημίου και συνιδρυτή της Nvidia, Chris Malachowsky και 25 εκατομμύρια δολάρια σε υλικό, λογισμικό, εκπαίδευση και υπηρεσίες από την ίδια την εταιρεία.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα αναπαραγώγιμο, ισχυρό μοντέλο συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα προς όφελος όλων», δήλωσε ο Malachowsky, ο οποίος είναι μέλος του Nvidia Fellow, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με ηγέτες από το UF και την εταιρεία.

Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα θα επενδύσει επιπλέον 20 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα κέντρο υπερυπολογιστικής επεξεργασίας και δεδομένων που θα επικεντρώνεται στο AI.

Η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα υπόσχεται να κάνει το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια γύρω από το AI στις ΗΠΑ, να προωθήσει την ακαδημαϊκή έρευνα και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων περίπλοκων προκλήσεων.

Σε στενή συνεργασία με την Nvidia, το Πανεπιστήμιο θα ενισχύσει τις δυνατότητες του υπάρχοντος υπερυπολογιστή του, του HiPerGator, με την πρόσφατη αρχιτεκτονική Nvidia DGX SuperPOD. Το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία έως τις αρχές του 2021, λίγες εβδομάδες μετά την παράδοσή του.

Αυτό θα δώσει στους καθηγητές και τους φοιτητές μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο τα εργαλεία για να εφαρμόσουν την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλούς τομείς για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. «Το όραμά μας είναι να γίνουμε το πρώτο πανεπιστήμιο τεχνητής νοημοσύνης του έθνους», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Kent Fuchs.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr