NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να μεταδώσει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο μας

Ο Elon Musk ετοιμάζεται να μεταδώσει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο μας

​Ο Elon Musk προκάλεσε συζητήσεις στο Twitter, οδηγώντας σε φήμες σχετικά με ένα τσιπ της εταιρείας Neuralink που θα μπορεί να μεταδώσει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο του χρήστη.

Όταν ο προγραμματιστής υπολογιστών Austin Howard ρώτησε τον Musk, μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου, αν μια μέρα οι χρήστες θα μπορούν να μεταδώσουν μουσική απευθείας στα τσιπ της εταιρείας, ο Musk απλώς απάντησε «ναι».

Δύο μέρες πριν, ο Musk δημοσίευσε μια αγγελία για θέση εργασίας στη Neuralink, ζητώντας από υποψηφίους με εμπειρία στα κινητά και τα wearables να επικοινωνήσουν με το τμήμα μηχανικής. «Αυτό θα λύσει πολλούς τραυματισμούς στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη και είναι τελικά απαραίτητο για τη συμβίωση με το AI», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η καρδιά της αποστολής της Neuralink είναι να αναπτύξει μια νευρική διεπαφή την οποία οι χειρουργοί θα μπορούσαν να εμφυτεύσουν απευθείας στον εγκέφαλο, ενδεχομένως αποκαθιστώντας τη κινητική λειτουργία του ατόμου και θεραπεύοντας νευρολογικές διαταραχές - ή απλώς επεκτείνοντας τις φυσιολογικές του δυνατότητες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr