NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

AΤΗΕΝΑ Organization: Διοργανώνει διαγωνισμό με τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού

AΤΗΕΝΑ Organization: Διοργανώνει διαγωνισμό με τη στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού

Ο ATHENA Organization σε συνεργασία με τον συγγραφέα, ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέφανο Κακαβούλη, υποστηρίζει έμπρακτα τους νέους καλλιτέχνες μέσα από τη διοργάνωση του θεματικού διαγωνισμού «Δύο μέτρα φιλί».

Πρόκειται για έναν διαδικτυακό διαγωνισμό στον οποίο δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν νέοι καλλιτέχνες από 18 έως 40 ετών σε 8 κατηγορίες: σύνθεση/τραγούδι/στίχοι, σκηνοθεσία κινηματογράφου, σκηνοθεσία θεάτρου, υποκριτική, χορός, φωτογραφία, συγγραφή θεατρικού και συγγραφή διηγήματος/ποίησης.

Στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία συνολικής αξίας 24.000 ευρώ, με το πρώτο βραβείο να ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν η μουσικός Μάρω Θεοδωράκη, ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαζωμένος, ο ηθοποιός & σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης & θεατρικός συγγραφέας, Αλέξης Κοτσώρης, η χορογράφος Wendy Gibbins, ο φωτογράφος Διονύσης Κούτσης, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης & θεατρικός συγγραφέας Στέφανος Κακαβούλης και ο συγγραφέας & ποιητής Αλέξης Σταμάτης. Η επιτροπή θα εξετάσει τα υποβληθέντα έργα ως προς την πρωτοτυπία, την τεχνική αρτιότητα, την αποτελεσματική σύνδεσή τους με το θέμα του διαγωνισμού και την απεικόνισή τους.

“Εγκλωβισμός, εσωστρέφεια, απαγόρευση, απομόνωση, απόσταση είναι λέξεις που φλερτάρουν με την καλλιτεχνική έκφραση. Στα δύσκολα ο καλλιτέχνης ωθείται πιο έντονα και δυνατά στο να αρθρώσει λόγο. Ας δοθεί με αυτόν το διαγωνισμό η ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να καταθέσουν έμπνευση και ψυχή σε ένα σύντομο έργο τέχνης με θέμα “Δυο μέτρα φιλί. Το φιλί αυτό που είναι η μεγαλύτερη απόδειξη εγγύτητας και για πρώτη φορά στη γενιά μας απαγορεύτηκε”, δήλωσε ο Στέφανος Κακαβούλης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους από 10 Ιουλίου 2020 έως 15 Σεπτεμβρίου 2020 μέσω της σχετικής φόρμας του website του Οργανισμού. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020 και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των βραβείων.

Με τον διαγωνισμό «Δύο μέτρα φιλί», ο ATHENA Organization στοχεύει στην ενίσχυση των ανθρώπων του πολιτισμού και ειδικότερα των νέων δημιουργών, καθώς πρόκειται για τομέα που επλήγη καθοριστικά από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

Δείτε το βίντεο του διαγωνισμού:



... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr