NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

START Project: Εκπαίδευση 2.000 συμμετεχόντων

START Project: Εκπαίδευση 2.000 συμμετεχόντων

Το START Project συνεχίζει να προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους δωρεάν μαθήματα τόσο εξ αποστάσεως, όσο και δια ζώσης στις νέες του εγκαταστάσεις στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερα από 8.500 άτομα στις νέες τεχνολογίες από το 2017, με το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων να ανήκει σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, το START Project έχει σημειώσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με κοινωνικό αντίκτυπο, σε μια εποχή που οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ. Όλα τα προγράμματά του προσφέρονται δωρεάν, ενώ τα bootcamps του παρέχουν άμεση διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το START Project κατά την διάρκεια του περασμένου τριμήνου, συμβάλλοντας στην προσπάθεια όλων να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση για όλους, πέρασε γρήγορα στην εποχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν να μαθαίνουν δωρεάν από το σπίτι. Από τον Ιούνιο ξεκίνησαν και δωρεάν μαθήματα δια ζώσης στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι ενότητες που προσφέρει το START Project καλύπτουν μεγάλο εύρος θεματικών, με διαβαθμίσεις ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο των συμμετεχόντων. Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως Εισαγωγή στα Word, Excel, PowerPoint και στις Ψηφιακές Συναλλαγές, καθώς και πιο εξειδικευμένα μαθήματα προγραμματισμού, όπως Εισαγωγή στην Python και στα CSS.

Επιπροσθέτως, το START Project στις 23 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), διοργάνωσε ένα διαδικτυακό διάλογο με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανισμών, εταιρειών και δημόσιων φορέων με θέμα: "Η σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εποχή του COVID-19", όπου συζητήθηκαν ο ρόλος της εκπαίδευσης και οι πρωτοβουλίες των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χαρακτηριστικά ο κ. Βαγγέλης Βλάχος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων, δήλωσε:

«Στηρίζουμε ένθερμα τo START project γιατί προσφέρει δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες σε Αθηναίους όλων των ηλικιών και γνώσεων με μαθήματα για αρχάριους, προχωρημένους, επιχειρήσεις αλλά και εξειδικευμένα προγράμματα. Επενδύουμε ενεργά στην ψηφιακή εκπαίδευση, ήδη το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων λειτουργεί πλέον και ως κόμβος καινοτομίας, στεγάζοντας τις τρεις μεγάλες ψηφιακές μας πρωτοβουλίες: Το START project, το Athens Digital Lab το οποίο λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας , αλλά και το This is Athens, τον επίσημο οδηγό για τους επισκέπτες της Αθήνας. Ο κόμβος καινοτομίας του Σεραφείου είναι μόνο η αρχή καθώς σχεδιάζουμε ευρύτερες ψηφιακές συνεργασίες και συνέργειες, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της».

Συνολικά, 2.000 συμμετέχοντες παρακολουθήσαν τα μαθήματα του START Project το τελευταίο τρίμηνο, είτε δια ζώσης είτε online, αριθμός σχεδόν διπλάσιος συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις διδακτέες ενότητες, και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα https://www.startproject.gr/, τόσο για τα online μαθήματα, όσο και για τα μαθήματα δια ζώσης που πραγματοποιούνται στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr