NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε δημοσιευμένες έρευνες για τις φυσικές επιστήμες

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε δημοσιευμένες έρευνες για τις φυσικές επιστήμες

Η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στις δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών στις φυσικές επιστήμες, σύμφωνα με στοιχεία που διατέθηκαν την Παρασκευή.

Η ασιατική χώρα κατέχει πλέον το κορυφαίο μερίδιο επιστημονικών εργασιών, με 19,9%, ενώ οι ΗΠΑ έρχονται στη δεύτερη θέση στο 18,3%. Αυτές οι στατιστικές βασίζονται στον αριθμό των αξιολογημένων μελετών που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά.

Αυτό συμβαίνει καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο για το εμπόριο και την εθνική ασφάλεια. Ο όγκος της έρευνας που παράγεται από την Κίνα αναμένεται πως θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις στρατιωτικές και επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Μεταξύ του 2016 και του 2018, η Κίνα δημοσίευσε κατά μέσο όρο 305.927 έγγραφα, ξεπερνώντας τα 281.487 έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από τις ΗΠΑ. Η Γερμανία κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 67.041, που ισοδυναμεί με μερίδιο 4,4%.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογικής Πολιτικής της Ιαπωνίας συνέταξε τους αριθμούς χρησιμοποιώντας δεδομένα που παρέχονται από την Clarivate Analytics που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από nikkei.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr