NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Αφαιρούνται από τους δασμούς αγαθά από Ελλάδα και Βρετανία

ΗΠΑ: Αφαιρούνται από τους δασμούς αγαθά από Ελλάδα και Βρετανία
13_08_2020 | 10:19
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι θα διατηρήσει τους δασμούς 15% στα αεροσκάφη Airbus καθώς και δασμούς 25% σε άλλα ευρωπαϊκά αγαθά, παρά τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επίλυση της διαφοράς σχετικά με τις επιδοτήσεις αεροσκαφών.

Ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο, Robert Lighthizer, (USTR) δήλωσε ότι η ΕΕ δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και η Ουάσιγκτον θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για να προσπαθήσει να βρει μια μακροπρόθεσμη λύση.

Η υπηρεσία θα τροποποιήσει τον κατάλογο των προϊόντων αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επηρεάζονται για να αφαιρέσει ορισμένα αγαθά από την Ελλάδα και τη Βρετανία και να προσθέσει ένα αντίστοιχο ποσό από τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να μην αυξήσει τους δασμούς θα συμβάλει στην αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, ζητώντας εντατικές προσπάθειες για επίλυση των εμπορικών συγκρούσεων.

Ο επίτροπος εμπορίου της ΕΕ Phil Hogan θα συνεχίσει την ενεργό του συνεργασία με τον Lighthizer για να επιτύχει μια διευθέτηση, δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η τρέχουσα οικονομική επιβράδυνση υπογραμμίζει τον επείγοντα τερματισμό της σύγκρουσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr