NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Υπέρ της φετινής ακύρωσης της ΔΕΘ το 70% - «Δεν θα απαξιωθεί ο θεσμός»

Υπέρ της φετινής ακύρωσης της ΔΕΘ το 70% - «Δεν θα απαξιωθεί ο θεσμός»

Υπέρ της ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με δεδομένη την πανδημία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοιού, τάσσεται το 70% των ερωτώμενων σε έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 805 ατόμων στο χρονικό διάστημα 11-12 Αυγούστου 2020.

Την ίδια στιγμή, το 77% εκτιμά ότι η ακύρωση της φετινής ΔΕΘ δεν θα οδηγήσει σε απαξίωση του θεσμού, ενώ το υπόλοιπο 33% πιστεύει ότι θα απαξιωθεί.

Στο ερώτημα εάν η αντιπρόταση-αντίμετρο για την δημιουργία ενός οικονομικού φόρουμ (τύπου μικρό Davos) μπορεί να ισορροπήσει τις απώλειες της ακύρωσης, οι θέσεις των ερωτώμενων είναι μοιρασμένες. Έτσι, το 41% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 42% όχι/μάλλον όχι.

Την στήριξη ή την αποζημίωση από την Πολιτεία των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης που πλήττονται από την ακύρωση της ΔΕΘ (εστιάτορες, ξενοδόχους, καταστηματάρχες κλπ.) ζητά το 66% των ερωτώμενων, ενώ το 27% ζητά να μην στηριχθούν και το 7% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις στο ερώτημα: “Στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική η εστίαση και η διασκέδαση κλείνουν στις 12. Στην Αθήνα δεν εφαρμόζεται αυτό το μέτρο. Κατά την άποψη σας αποτελεί μια διάκριση εις βάρος της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής;”.

Το 53% απαντά ότι είναι εις βάρος της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, το 42% πως δεν είναι εις βάρος και το 5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr