NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Epic μηνύει τα «μονοπώλια» των Apple και Google λόγω του Fortnite

Η Epic μηνύει τα «μονοπώλια» των Apple και Google λόγω του Fortnite

​Η εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη του πολύ γνωστού video game Fortnite μηνύει την Apple και την Google, μετά την απόφαση των δύο εταιρειών να αφαιρέσουν το παιχνίδι, το οποίο διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες, από τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών τους.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι αφαίρεσαν το Fortnite επειδή η Epic Games παραβίασε τις οδηγίες τους δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να πραγματοποιούν αγορές μέσα από αυτό χωρίς να χρησιμοποιούν τα ιδιόκτητα συστήματα πληρωμών τους.

Στη συνέχεια, η Epic δημοσίευσε ένα βίντεο - παρωδία της εμβληματικής διαφήμισης «1984» της Apple, βάζοντας την εταιρεία στο ρόλο του κακού. Χρησιμοποίησε επίσης το σύνθημα της Google «Don't Be Evil» εναντίον της εταιρείας τεχνολογίας και την κατηγόρησε ότι «υποβιβάζει το σύνθημά της».

«Η απομάκρυνση του Fortnite από την Apple είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πως χρησιμοποιεί την τεράστια δύναμή της προκειμένου να επιβάλει παράλογους περιορισμούς και να διατηρήσει παράνομα το μονοπώλιο της στην αγορά επεξεργασίας πληρωμών εντός εφαρμογών iOS» δήλωσε η Epic στην καταγγελία της. Η Apple τόνισε την Πέμπτη ότι η Epic παραβίασε τις οδηγίες του App Store σχετικά με τις πληρωμές εντός εφαρμογής.

«Το ανοιχτό οικοσύστημα Android επιτρέπει στους προγραμματιστές να διανέμουν εφαρμογές μέσω πολλαπλών καταστημάτων εφαρμογών» σημείωσε με τη σειρά της η Google. «Για προγραμματιστές παιχνιδιών που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το Play Store, έχουμε σταθερές πολιτικές που είναι δίκαιες και διατηρούν το κατάστημα ασφαλές για τους χρήστες. Ενώ το Fortnite παραμένει διαθέσιμο στο Android, δεν μπορούμε πλέον να το διαθέτουμε στο Play, επειδή παραβαίνει τις πολιτικές μας. Ωστόσο, χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας με την Epic και να επαναφέρουμε το Fortnite στο Google Play».

Σε απάντηση, η Epic σημείωσε πως η Google «χρησιμοποιεί το μέγεθός της για να κάνει κακό στους ανταγωνιστές, τους καινοτόμους, τους πελάτες και τους χρήστες σε πολλές αγορές που έχει μεγαλώσει τόσο ώστε να μονοπωλεί».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr